Автор
Кристина Кирова

Бабо, може ли да се оженя за Меган: Или как принц Хари се сблъска с жестокия хумор на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет Втора винаги ще остане в историята с рекордно дългия си престой на трона и най-вече с това, че никога не губеше присъствие на духа и определено знаеше как да се шегува. Тя обичаше да се усмихва, обичаше и да кара другите да се усмихват.

Но понякога хуморът ѝ беше по-остър, особено когато се шегуваше с наследниците си. Принц Хари също не е бил пожален и също е бил обект на закачките на незабравимата си баба. Една от тях обаче той приел по-скоро с горчива усмивка, отколкото с искрен смях. Разбира се, защото в основата на шегата е била любимата му Меган, при това още в зората на любовта им.

Това се е случило, след като Маркъл е била представена на кралското семейство и херцогът на Съсекс вече е знаел, че иска точно и само нея за съпруга. За целта обаче традицията повелява, че трябва първо да поиска разрешение от Нейно Величество, за да предложи брак на Меган. Точно така постъпил Хари, а в отговор от кралицата получил следното изречение:

"Е, предполагам, че трябва да кажа "да".

Херцогът споделя, че в онзи момент се е почувствал объркан и в мемоарите си разкрива какви са били мислите му тогава:

"Тя наистина ли ми отговори със сарказъм? Ирония? Умишлено ли беше така завоалирана? Какво точно искаше да ми каже кралицата на Англия в този момент?"

Любопитен факт е, че Хари никога не е дискутирал тази подробност от отношенията си с Елизабет Втора. Поне не и докато тя беше жива. Едно е сигурно - още тогава принцът е знаел, че Меган няма да бъде добре приета в кралското семейство и баба му се е опитала по загадъчен и елегантен начин да му покаже, че не би искала американската актриса да бъде нейна снаха. И макар отговорът ѝ да е бил "Да" на думи, всъщност, ако е била искрена, щеше да бъде "Не".

Това се е случило през октомври 2017 г. - точно месец преди Хари да поиска ръката на Меган. Двамата се ожениха 5 месец по-късно, през май 2018 г., а само година по-късно се роди и първото им дете - Арчи.

Четете още: Кейт Мидълтън и рекордьорката, с която принцесата на Уелс се гордее