Кейт Мидълтън и рекордьорката, с която принцесата на Уелс се гордее

26 януари 2023 | 11:55
10000
0
Снимки: Getty, Instagram, Twitter
0

Първите седмици на новата година бяха белязани от автобиографията на принц Хари и коментарите около нея от страна на медии и наблюдатели. Престолонаследникът и съпругата му – Кейт Мидълтън, обаче продължават да отказват да говорят по темата, въпреки многобройните официални ангажименти и публични изяви на кралската двойка. За сметка на това обаче двамата с охота коментират успехите на други хора.

Принцесата на Уелс не пропусна да изрази възхитата си и гордостта си от постижението на Прит Чанди – физиотерапевт и офицер от британската армия, която стана първата жена с най-дълга самостоятелна полярна експедиция без допълнителна помощ.


Последните 67 дни Чанди прекара на Южния полюс, прекосявайки снежните и ледени земи на Антарктида. Към момента пътешественичката е изминала 1398 км при температури, достигащи често -50 градуса по Целзий. 33-годишната авантюристка подобри предишния рекорд по соло полярна експедиция на жена, който принадлежеше на Аня Блаша.


За жалост на този етап Чанди не успя да постигне голямата си цел, която си бе поставила, а именно да стане първата жена, прекосила цяла Антарктида сама. „Разочарована съм, че няма да имам време да завърша прехода си“, написа тя в профила си в Инстаграм.През октомври 2022 г. Кейт Мидълтън бе обявена за патрон на експедицията на Чанди. Тогава принцесата на Уелс лично сподели вълнението си от този факт в социалните медии, определяйки го като „изключително предизвикателство“. 

 

 

Четете още: Кейт Мидълтън става патрон на невероятна кауза: Запознайте се с първата жена, която иска да прекоси сама Антарктика


Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени