Автор
Веселина Петрова

Да пресметнем: колко спечели Хари от скандалните си мемоари

Доста шум вдигна принц Хари с мемоарите си, в които разказва пикантни подробности от живота си като кралска особа и отношенията на семейството му с неговата съпруга Меган Маркъл.

"Spare" се оказа една от най-търсените книги в началото на новата година. Херцогът на Съсекс описа всички събития, случили се с него в детството и юношеството, спомни си първия си сексуален опит и как е приемал забранени вещества.

View post on Instagram
 

Херцогът на Съсекс е получил 20 милиона долара предварително, според The Mirror.

Необходимо е обаче да се вземе предвид процентът на продажбите на книги. Така анализаторите изчислиха, че Хари е спечелил още 16 милиона долара отгоре.

View post on Instagram
 

От началото на януари провокативният мемоар се превърна в световен бестселър и дори влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-бързо продаваната книга.

Оказва се обаче, че въпреки скандалните мемоари, Чарлз III иска синът му Хари да присъства на неговата коронация и е помолил архиепископа на Кентърбъри да посредничи, съобщава "Мейл он сънди".

Кралят среща съпротивата на другия брат - Уилям, пише "Мейл он сънди", позовавайки се на източник от двореца Ламбет. Кралят смятал, че отсъствието на двойката ще бъде по-лошо от присъствието ѝ, така че е готов да направи отстъпки, за да ги убеди да дойдат. Твърди се също, че Уилям е загрижен, че брат му ще използва събитието в търсене на евтина сензация, което ще засенчи самата коронация.