Автор
Весела Георгиева

Ето ви няколко наистина важни причини, заради които трябва да си тръгнете от нездравословния брак

Нали сте чували репликата "по-добре сама, отколкото зле придружена"? Не забравяйте - негативните емоции водят до заболявания, с които понякога и медицината не може да се справи. Например, рак. Вече има много проучвания, които доказват, че една от причините за развитието на рак, са негативните емоции - болка, завист, изневяра, недооцененост... Има къде по-приятни начини да прекарате живота си, вместо да стоите в брак, който не ви носи радост и любов.

Напуснете, за да имате по-голям шанс за нова любов

Ако сте в брак, вие най-вероятно не можете свободно и спокойно да общувате с други хора, не можете да ходите по партита, срещи... А това автоматично ограничава шанса ви да срещнете истинската любов. Така можете да прекарате целия си живот - в лъжа. Ще живеете с партньор, който не ви прави щастливи, а истинското щастие ще ви подмине. Това ли искате? Затворете вратата, за да можете да отворите нова. Някои проучвания показват, че хората, които се женят повторно, са по-малко склонни да се разведат, защото този път познават себе си по-добре и са сигурни в това, което търсят в човека до тях.



Напуснете, за да посветите време на себе си

със сигурност сте се отказали от нещо, за да угодите на партньора си. Дали това са стари приятелства, хоби или идея за бизнес, няма значение. Важното е, че сте жертвали частица от себе си за нещо, което не върви и не отговаря на вашите потребности, не ви прави щастливи. Ами - напуснете! Излезте от тази връзка и посветете време на себе си. Пътувайте, спортувайте, срещайте се с приятелите си... "Лошият" брак може да ви попречи да правите нещата в живота, които искате да правите, или да имате неща в живота, които заслужавате.

Напуснете, ще бъдете по-щастливи

Когато напуснете партньор, който не ви прави щастливи и не ви помага да се развивате, да се чувствате щастливи в кожата си, вие ще получите една доста сериозна доза щастие. Да, първоначално ще преживеете шок, ще сте малко тъжни, възможно е дори да се почувствате - неуспяли, нереализирани, но само за малко. След година, две, три ще бъдете нов човек.



Вашите деца също ще бъдат по-щастливи


Много двойки остават заедно, заради децата. Груба грешка! Децата ви ще бъдат по-щастливи, ако вие сте щастливи. А вие щастливи ли сте в този брак? Ако отговорът е "не", значи е време за промяна. И децата ви растат по-спокойни и щастливи, ако се чувстват сигурни в средата, в която растат. Не им давайте лош пример, примирявайки се с отношения, които не ви носят нищо добро.



Ще бъдете по-здрави

Според редица проучвания, животът във враждебен дом може да бъде толкова физически вреден, колкото прекалено многото алкохол или хроничния стрес на работното място. Така че, ако все още не сте се разделили със съпругата или съпруга си, които не са вашата „по-добра половина“, не забравяйте, че сте изложени на повишен риск от сърдечни заболявания, рак, артрит, диабет и по-слаба имунна система.

Ще изглеждате по-добре

Много хора споделят, че след развода или раздяла са се преобразили отвътре, защото са започнали да се чувстват по-добре и по-живи. И когато вътрешното им Аз започва да цъфти, външният им вид бавно се трансформира към по-добро.
След голям жизнен преход като развода повечето хора са склонни да се променят външно нарочно - започват да тренират, сменят гардероба си, актуализират грима си... Тези промени също помагат да се подобри самочувствието им и чувството им за благополучие.