Автор
Христина Кирилова

Сънувахте колега от офиса: Ето какво означава това

Прибирате се в уютния си дом след дълъг, натоварен работен ден в офиса. Отпускате се, вечеряте, взимате си освежаващ душ и идва време да отпътувате към страната на сънищата...

Заспивате, почивате си, но мозъкът ви съвсем не спи и изведнъж в съня ви се появява ваш колега. Изненада! Макар сюжетът да е плод изцяло на вашата глава и въображение, се чувствате някак странно, нали? Особено на сутринта, когато си припомните съня и ви се струва направо абсурден. Може да е бил дори пикантен. Познахме, нали?

Е, тук е моментът да ви успокоим и да ви съобщим, че няма нищо странно в това да сънувате колега от офиса. Според скорошно проучване, една пета от работещите хора мечтаят да имат връзка с друг човек от работното им място.

Експерти по сънищата пък заявяват, че сценариите, които ни ражда главата, докато си почиваме, показват какво наистина мислим за работната ни среда и какви са желанията ни. А пък по-скучното, но много вероятно обяснение е, че мозъкът ни си почива и е съвсем нормално да "превърта" хората и събитията от деня. Но нека да разгледаме сънищата, свързани с офиса, по-подробно:

Ако сънувате, че сте закъснели

Това означава, че не се чувствате съвсем пълноценни на работното място и сякаш имате усещането, че не се справяте със задачите си. Изпитвате вътрешни съмнения, като може те да не са провокирани от критиката на другите към вас. А би могло и да са напълно безпочвени.

Ако сънувате, че са ви повишили

Най-вероятно защото мечтаете това да се случи и да получите хубава оценка за работата си. Нещо повече - знаете, че го заслужавате. Подсъзнанието ви е доловило сигнали, че колегите и шефовете ви са доволни от вас. Със сигурност имате положителни мисли към работното си място.

Ако сънувате, че отивате на работа без дрехи

О, да. Определено сте под стрес и усещате огромно напрежение дори само от мисълта да стъпите в офиса. Единственият начин да премахнете страховете си е да осъзнаете каква е причината за тях. Дали задачи, с които ви е трудно да се справяте, или човек, който има негативно въздействие върху вас...

Ако сънувате, че някой заема вашето място

Ако в съня ви изведнъж научавате, че шефовете са ви заменили и друг човек е заел позицията ви, това означава, че сте под стрес. Защото работодателите ви може би често ви припомнят, че не сте незаменими и винаги могат да назначат другиго. Някои шефове намират този похват за мотивиращ, но много често той причинява единствено напрежение и негативни емоции. Отървете се от несигурността си, вдигнете гордо глава и просто си вършете работата.

Ако сънувате, че ви обират в офиса

Този сън може да е резултат от начина, по който шефовете ви карат да се чувствате в офиса. Сякаш нямате сигурност и сте изплашени, че всеки момент може да ви се случи нещо лошо. Най-вероятно работната ви среда е токсична и трябва сериозно да помислите по този въпрос.

Четете още: Тези 9 навика разрушават женското здраве ден след ден