Автор
Весела Георгиева

Зомби дрога плъзва по улиците в САЩ - разяжда кожата и органите прозират

Нов наркотик, по-пристрастяващ от хероина, заля улиците. Учените са изумени от зависимостта, която предизвиква.

Новата дрога е открита по улиците на САЩ, а епицентърът е Филаделфия. "Tranq", както го наричат на улицата, е смес от фентанил и успокоително за коне и крави, наречено ксилазин. В комбинация двете вещества пораждат катастрофален ефект върху човешкия организъм. Този наркотик буквално разяжда кожата на хората. Поради тази причина е наречен "зомби наркотик", а специалистите твърдят, че скоро може да се сблъскаме със сцени от филми на ужасите, в които по улиците ще се разхождат хора, приличащи на зомбита.

Sky News проведе разследване и установи много бързото му проникване сред общността, като здравните работници се борят да се справят с проблема.

Служителите в общественото здравеопазване са разтревожени от разпространението на наркотика и са загрижени за ужасяващите увреждания, които той причинява на телата на употребяващите го, пише "Телеграф".



Отвъд полусъзнателното състояние, което наркотикът предизвиква, той буквално разяжда кожата на този, който го употребява. Раните изригват в люспеста кора от мъртва тъкан, която, ако не се лекува, може да доведе до ампутация.

Друг проблем е пристрастяването, което предизвиква. Наркотикът изисква организмът да бъде презареден веднага след отшумяване на ефекта. Абстиненцията е изключително тежка, а пристрастяването е по-голямо от това към хероина.