Автор
Кристина Кирова

Меган и Хари треперят от ужас: Не знаят какво ще се случи на коронацията, ето кой е най-големият им страх

Историческото събитие по коронацията на крал Чарлз Трети наближава с всеки изминал ден, което кара принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да треперят от ужас. Двойката все още не е взела решение дали ще присъства и сякаш няма правилен ход.

Близки до херцозите на Съсекс издават, че премислят милиони възможности и вероятни сценарии, ако решат да отидат и също така ако решат да останат в дома си в Монтесито и да гледат церемонията по телевизията.

Все пак, Хари иска повече от всичко да бъде до баща си в най-важния ден от живота му и също така намира събитието за добър повод да изгладят обтегнатите отношения помежду си. От друга - решението дали да присъстват с Меган е сложно, защото народът на Англия може да ги определи като лицемери и да бъдат посрещнати по студен и дори агресивен начин. Но отсъствието им може да бъде разтълкувано от света като пренебрежение от тяхна страна.

За да олеснят все пак ситуацията, Меган и Хари за момента решили, че ще отидат на коронацията, единствено ако получат специална, лична покана в дома си в САЩ. Ако това се случи, следващата стъпка е да решат дали ще отидат заедно, или принцът ще отлети сам за Великобритания.

При всички случаи, визитата на Меган и Хари или само на Хари, ще бъде много кратка. И както вече е известно, те няма да имат нито специално място, нито специална роля в коронацията, статутът им на аутсайдери ще бъде затвърден за пореден път.

Към днешна дата между Чарлз и Хари цари пълно мълчание по темата за коронацията, но кралски експерти предполагат, че поканата за събитието ще бъде изпратена до дома на херцозите на Съсекс в Монтесито съвсем скоро.

Според източници, едно от условията Хари да присъства на събитието е, ако двамата с Меган получат правото да седнат на видно място и той да не изгуби и малкото си вече кралски титли.

Междувременно стана ясно, че химнът за коронацията вече е написан и авторът му е фаворитът на кралица Елизабет Втора - Андрю Лойд Уебър. Творбата на Уебър е едно от 12-те нови произведения, които Чарлз поръча за тържественото събитие на 6 май в Уестминстърското абатство. Тя включва текст от Псалм 98 и е написана специално за хора и органа на абатството, уточнява БТА.

Четете още: Уникална Кейт на наградите БАФТА - принцесата на Уелс блести в стара рокля от 2019 г. (снимки)