Автор
Антония Дамянова

Сензационният Васко Василев ще бъде концертмайстор на коронацията на Чарлз III

Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра за коронацията на крал Чарлз III, съобщават от екипа на известния български цигулар.

Както вече се знае, събитието е планирано за 6 май в Уестминстърското абатство, където се провеждат коронации от 1066 г.

View post on Instagram
 

Coronation Orchestra е името на специалния оркестър, който ще обедини музиканти от всички оркестри в Обединеното кралство. Потвърдено е, че концертът ще бъде под диригентството на сър Антонио Папано.

"За мен е голяма привилегия и чест да получа тази покана и да съм част от историческото събитие. Кралят от години подкрепя музикантите в Обединеното кралство и в частност в Кралската опера, така че приемам този ангажимент с голяма отговорност, много вълнение и нескрито удоволствие", споделя Васко Василев.

View post on Instagram
 


Световноизвестният български цигулар пристига в България за турне в страната.

На неговата омагьосваща цигулка ще се насладят 14 български градове. Заедно с Васко Василев на сцената ще излязат фламенко музикантите – Карлос Йаве от Севиля (китара), Хуан Ередия от Малага (перкусии) и Жилберто Перейра от Аржентина (бандонеона).

View post on Instagram
 

Четете още: Вижте очарователния син на тенис легендите Щефи Граф и Андре Агаси