Автор
Антония Дамянова

Ето с какъв таен знак Камила контролира съпруга си Чарлз III

След като кралицата-консорт успя да се поокопити след поредната си среща с COVID-19, тя отново е на крака и готова за поредните публични изяви, които я зовят.

След като пребори болестта, Камила дори вече успя да отбележи с коктейл в Кларънст Хаус втората годишнина на лителатурния ѝ клуб The Queen's Reading Room.

View post on Instagram
 



На събитието, разбира се, присъстваше и нейният съпруг – крал Чарлз III, за да окаже своята подкрепа на половинката си, както винаги прави.

Но тъй като подобни кралски ангажименти са твърде чести за кралската двойка и за да не бъдат прекалено натоварващи за краля и кралицата, Камила и Чарлз си имат специален закодиран знак, с който кралицата да сигнализира на краля кога е моментът, в който трябва да прекрати дадена беседа или да си тръгват.



75-годишната Камила незабелязано започва да подръпва задната част на сакото на Чарлз, когато някой негов разговор на официална среща се проточи прекалено дълго във времето, пише Гилс Брандред в книгата си Elizabeth, an Intimate Portrait, цитиран от Vanity Fair Италия.

С подобни тайни знаци си е служела и майката на Чарлз – покойната кралица Елизабет II. Когато сметнела, че е време да приключва с дадено събитие, тя изваждала от чантата си червилото си. Това било сигнал за приближените ѝ, че е време да подготвят оттеглянето ѝ.

Брандед допълва още, че въпреки тайните сигнали на Камила, тя проявявала изключително търпение и разбиране към срещите на съпруга си, които понякога продължавали часове. Писателят отбелязва още, че тя е единственият човек, в чиято компания Чарлз се чувствал напълно себе си. „Тя е неговият съюзник, който го познава по-добре от всеки друг. Сега вече той е крал и тя остава единствената, която може да се държи като равна с него“, уточнява авторът.

Четете още: Алберт Попов направи нещо историческо и зарадва бременната си съпруга