Автор
Теодор Муховски

Алберт Попов направи нещо историческо и зарадва бременната си съпруга

Българският скиор Алберт Попов най-после сбъдна детската си мечта! При това го направи по забележителен начин.

В Тахо, САЩ се проведе пореден кръг от световната купа по ски, където Алберт заслужи бронзовия медал и стъпи на подиума за първи път от 39 години. Преди това, през 1984 година Петър Попангелов беше стигал до сребърния медал.

Ето какво написа Попов в своя Фейсбук профил след своя успех:

"Това беше ден от една детска мечта - Подиум в старт за Световната купа!

Нямам думи да опиша радостта на целия екип след добре свършената работа от всички! Едно наистина вълнуващо състезание до самия край
Благодаря на всички замесени ".

След като не успяваше да завърши поради различни причини в предните състезания, включително и на последното световно първенство по ски алпийски дисциплини, Аби най-после успя!

Българският слаломист изоставаше в първият манш, като завърши едва 25-ти. Въпреки това направи фантастичен втори манш, в който компенсира цели 22 места и заслужено раздели третото място с французина Клеман Ноел.

С този медал Алберт затвори устата на всички хейтъри, които побързаха да го отпишат след предните му неуспехи.

Медалът със сигурност зарадва неговата приятелка, Деница Чаева, с която двамата очакват дете. Двамата се сгодиха в края на юни.

View post on Instagram
 

Да припомним, че през 2015 г. се случи нелеп инцидент. В тежка катастрофа живота си загуби тогавашният треньор на българските ски Драго Грубелник, а Алберт се отърва с охлузвания и счупен глезен. Въпреки претърпеният шок нашето момче не се отказа и 8 години по-късно стъпи на почетната стълбичка за първи път в своята кариера. Най-предното му класиране беше престижното 4-то място през 2022 година.

С това класиране всички българи трябва да сме изключително горди, тъй като конкуренцията в ските е убийствена. Не е редно да прибързваме и винаги да сме критични след неуспехите на някого, който очевидно има талант. Но понякога в спорта трябва и късмет. Е, Алберт очевидно го имаше. Трябва да отбележим, че той остана само на 24 стотни от първото място.

Следващият път със сигурност ще успее, защото той е човек, който преследва мечтите си и тренира постоянно. Да му пожелаем да е здрав и да донесе злато за България съвсем скоро!



Четете още: Вижте очарователния син на тенис легендите Щефи Граф и Андре Агаси