Автор
Христина Кирилова

Съсипана съм: След 15 години брак съпругът ми иска разрешение да ми изневерява

Най-сигурният начин да сринете самочувствието на съпругата си и да я накарате да плаче неутешимо всяка нощ не е да ѝ изневерите, а да ѝ съобщите, че искате да го направите. При това не еднократно, а да поискате разрешение от нея за афера. Или пък много такива. И да, точно това се случи на жена, която потърси съвет от потребители в социалните мрежи, защото е объркана, ядосана и тъжна:

"Миналата седмица мъжът ми поиска да поговорим за нещо, по неговите думи, сериозно. Разбира се, откликнах веднага - заедно сме от цели 15 години, обичам го безкрайно и винаги сме били много искрени и честни един към друг. Никога не е имало тайни помежду ни.

Затова той реши да ми съобщи, че се чувства дистанциран от мен от известно време, защото се заглежда по други жени. До този момент това не ме притесни, защото за мен гледането не означава нищо, но разговорът стана изключително болезнен за мен, когато той ми каза, че иска разрешението ми, за да излезе с друга.

Причината за това е, че аз съм първата и единствена жена, с която е правил секс през живота си и мисълта какво ли би било, ако бъде интимен с друга, напоследък го интригувала. Той знае, че не ми е първият и съм имала полов контакт с мъже преди него. Но още когато започнахме да излизаме, съпругът ми ме увери, че за него това не е проблем и не е проблем, че той не е бил с други и няма да бъде, докато сме заедно.

Винаги сме били моногамни и верни един на друг. Затова и останах шокирана от това признание, още повече, че той иска да излезе на среща, да флиртува... Но в същото време иска разрешение от мен, за да е сигурен, че аз няма да бъда наранена. И дори ми предложи да бъде с проститутка, ако по този начин ще съм по-спокойна. Също така ми каза, че не искал да бъде еднократно, а да продължи да спи с други жени, ако аз съм съгласна.

Не искам "отворен" брак. Изневерявали са ми в предишни връзки и знам какво е чувството. Той няма представа, но аз знам, че идеята да бъде с друга, ще ме съсипе. И сега съм съсипана, защото съпругът ми предложи да се разделим за няколко месеца и след това да се съберем отново, защото не иска да се разведем завинаги. Иска да останем заедно, защото ме обича.

Разстроих се, докато говорехме и той ми каза, че е готов да се подложи на терапия, за да преодолее желанието си и да възприеме идеята, че ще бъде само с мен. Но аз знам, че ако се съглася на предложението му да има афера с други жени, изходът е само един и той е да се разделим.

Измина цяла седмица от разговора ни, но аз не спирам да плача, когато остана сама. Не мога да спя до него нощем, чакам го той да заспи и се премествам на дивана в хола. Не мога да мисля за нищо друго.

Не мога да повярвам, че очаква моята благословия, за да прави секс с друга. Ядосана съм, тъжна съм, чувствам се виновна. Обичам го до болка, но може би ще трябва да се разведем, ако той не може да ми бъде верен повече", Е.

А вие как бихте реагирали в тази ситуация?

Четете още: Ето какво казва вашият мъж на любовницата си