Автор
Теодор Муховски

Ароматерапевт назова ароматите, които са афродизиак за всеки мъж

Наталия Шулга, сертифициран ароматерапевт и основател на компания за етерични масла в Русия, ни разказа как етеричните масла влияят на емоциите, поведението и либидото.

Защо етеричните масла афродизиак увеличават привлекателността за противоположния пол?

Жените се привличат от мъжете предимно чрез техните феромони, а етеричните масла са концентрати от растения, в които не е добавен допълнителен химически компонент от човека. Тези масла могат да заменят синтетичните парфюми, те регулират много фино и плавно нервната и ендокринната система, попълват жизнената енергия. Такъв тип „парфюми“ са най-добрите афродизиаци.

Кои аромати правят жената неустоима в очите на мъжете и събуждат страстно желание?
Съществува огромен набор от аромати, но нека разгледаме най-популярните и достъпни от тях.



Пачули

Това е естествен афродизиак със съдържание на феромони, подобни на растителните. Той засилва чувствеността, освобождава и дава увереност в красотата. Не може да бъде объркан с друг аромат. Ароматът му е мускусен и земен с дървесни нюанси.
Заслужава да се отбележи, че миризмата на пачули често се отхвърля от жените: това се случва на ниво психология. Важно е да се вземе предвид доколко една жена позволява на мъжете да навлизат в зоната ѝ на комфорт.
Този аромат трябва да бъде избиран от по-възрастни жени, които имат харизма и собствен стил, само тогава той може да бъде напълно ефективен.

Бергамот

Единственият цитрус, който се отглежда заради аромата, а не заради вкусът му. Аромат му е на приемане на себе си, на своето тяло, на успеха.
Повдига настроението, влияе положително на нервната система, носи еротични настроения, активира творчеството, повишава самочувствието и уменията за общуване. Този мирис е подходящ за момичета, които се стремят не само да подчертаят своята индивидуалност, но и да се енергизират.
С бергамот жената показва, че е привлекателна и в същото време самодостатъчна и независима.



Сандал

Този аромат обикновено е предпочитан от голям брой както мъже, така и жени. Той е дървесен, плътен и има опушен, мускусен подтекст. Сандаловото дърво съдържа феромоноподобни вещества и се разчита от организма като силен афродизиак. То действа ненатрапчиво. Трябва да се нанася точно върху пулсовите зони. Подходящо е сутрин, следобед и вечер.
Като имитира естествената телесна миризма, той стимулира по-добре либидото. Тази съставка е за зрели, утвърдени личности, притежатели на ярък, стилен външен вид.

Роза

Розата е един от най-желаните аромати в света на неомъжените жени. Нейното фино ухание ще се разкрие по различен начин пред всяка притежателка.
От флакона той ще ухае по един начин, върху кожата - по друг, а върху тялото - по трети. Ароматът на роза е силен афродизиак.
Попадайки върху кожата, етеричното масло от роза променя молекулярния състав и влияе на всички системи на тялото. Нежният аромат засилва либидото и поражда буря от сексуални чувства и емоции.



Ванилия

Мигновено променя настроението на жените от работно към релаксиращо. Успокоява и представителите на силния пол и носи усещане за уют и сигурност.
Благодарение на тонизиращите си свойства ароматът е енергизиращ и възвръща чувствеността. На подсъзнателно ниво ароматът на ванилия облекчава тревожността и страховете и помага за активиране на жизнеността.

Как и къде е най-добре да се нанася ароматът?

Етеричните масла трябва да се нанасят върху китките, зад ушите и в деколтето. Няколко капки могат да се нанесат и върху влажна коса, за да се запази ароматът по-дълго.
Можете да смесвате ароматни масла в определени пропорции, за да постигнете комплексно въздействие върху мъжете. Например 4 капки нероли, 3 капки сандалово дърво и по 2 капки бергамот. Основното, което трябва да запомните, е, че ароматът трябва да е лек и едва доловим.

Четете още: 8-те женски навика, които могат да отблъснат мъжа