Автор
Ева Григорова

Хари и Меган получиха мечтаните титли за децата си, феновете на кралското семейство ги съсипаха от критики! Вижте защо!

Арчи и Лилибет вече официално са признати за принц и принцеса от крал Чарлз.

Децата на принц Хари и Меган Маркъл получиха новите си титли на уебсайта на кралското семейство, където остават на 6-о и 7-о място по линията на унаследяване на трона на Великобритания.

Актуализацията на сайта се появи малко след като родителите им обявиха, че Арчи и Лилибет имат "право по рождение“ да се наричат принц и принцеса в изявление, защитаващо решението им да използват титлите.

View post on Instagram
 

Херцогът и херцогинята също настояха, че въпросът е бил "уреден от известно време“ с крал Чарлз – въпреки че двойката разкри този факт едва вчера. Говори се, че Негово Величество е казал на принц Хари, че децата му ще могат да се наричат принц и принцеса в частен разговор след погребението на кралицата миналата година.

Говорител на Хари и Меган каза: "Титлите на децата са право по рождение, откакто дядо им стана монарх. Този въпрос е уреден от известно време в съгласие с Бъкингамския дворец.”

Но титлата на Лилибет бе използвана официално за първи път вчера, когато двойката сподели със света, че е била кръстена в Калифорния. Това се е случило без присъствието на Чарлз, Камила, Уилям и Кейт, които са били поканени, но са преценили, че не желаят да присъстват на събитието. По информация на медиите кръсници на Лилибет Даяна са били милиардерът Тайлър Пери и неназована дама.

View post on Instagram
 


Източници, близки до семейство Съсекс, предполагат, че са те са били разочаровани, че Бъкингамският дворец не е признал веднага титлите на Арчи и Лилибет след смъртта на кралицата преди шест месеца.

Титлите на принца и принцесата на Уелс и трите им деца бяха променени бързо, когато Чарлз се възкачи на трона през септември.

Но тези на Арчи и Лили не бяха променени до кръщенето, което се е състояло вчера. Източници от Бъкингамския дворец твърдят, че всъщност са чакали Хари и Меган да вземат окончателно решение.

Въпреки сътресенията в кралското семейство, които семейство Съсекс предизвика, крал Чарлз III не би “наказал” така своите внуци, твърдят още от двореца. Оттам съобщават също, че Хари и Меган били обсебени от идеята, че кралят може да откаже децата им да носят титлите принц и принцеса.

View post on Instagram
 


В своето бомбастично интервю с Опра Уинфри през 2021 г. двойката сподели, че Арчи не е получил титлата принц заради неговата раса и защото неназован член от кралското семейство се е поинтересувал какъв цвят ще бъде кожата му, още преди той да се роди.

Истинската причина обаче се крие в законите на монархията, които гласят, че въпреки че Арчи бе правнук на кралица Елизабет II, той не беше първороден син на бъдещ крал и следователно не му бе дадена титлата принц автоматично.

След серията от нападки срещу кралското семейство стотици потребители на социалните мрежи атакуваха Меган и Хари с въпроса защо, след като се чувстват засегнати от институцията, която очевидно не одобряват, все пак продължават да държат своите титли и настояват децата им да бъдат принц и принцеса?