Автор
Кристина Кирова

Кралството трепери: 10 признака, че Меган и Хари ще саботират коронацията на Чарлз

Ще се появят ли Меган и Хари на коронацията на крал Чарлз Трети и кралицата-консорт Камила Боулс? Това е въпросът, който вълнува жителите на Острова. Вече е известно, че херцозите на Съсекс са получили покана за историческото събитие, но те все още не са потвърдили присъствието си. Или поне няма такава информация в медиите.

Според източници, близки до двойката, те все още обмислят дали да бъдат част от събитието, макар и от сега да е ясно, че нито ще получат специално видно място, нито ще имат конкретна роля, а просто ще наблюдават като останалите гости. Освен това, Чарлз е поставил условие, че могат да останат във вече бившия им дом в Лондон - Фрогмор Котидж, но трябва да напуснат още на следващия ден след коронацията.

Ето и 10-те признака, които издават, че Меган и Хари за пореден път ще се проявят като бунтари и кракът им няма да стъпи в Англия:

Рожденият ден на Арчи

Случайно или не, коронацията на крал Чарлз Трети и Камила е точно на рождения ден на първородния син на херцозите на Съсекс - Арчи. Датата е 6-и май и тогава той ще навърши 4 години. Твърде е вероятно Меган и Хари да изберат просто да отпразнуват рождението на Арчи и да не пожелаят да бъдат далеч от него точно в този ден. В случай, че той и сестра му Лилибет не пътуват заедно с родителите си за коронацията, се смята, че може би Хари ще отиде сам.

От кого беше поканата?

Вторият важен въпрос след този дали Меган и Хари са получили покана за събитието е от кого всъщност е била тя? Оказа се, че херцозите са получили официална покана по мейл, изпратен от служебната поща на Чарлз. Кралят е предпочел да отправи поканата по формален ред, вместо да подходи по-лично и топло към сина си и снаха си. Фактът, че аутсайдерите на кралското семейство получават толкова формално отношение, може да ги спре да отпътуват към Лондон.

Изискванията на Хари

Според източници, Хари изявил желание да си "разчисти сметките" с Чарлз и двамата задължително да поговорят на четири очи след коронацията. Самият принц сподели, че в момента топката е в полето на кралското семейство и че ситуацията в отношенията им може да се промени много до датата на събитието. Ако Чарлз обаче не се съгласи на разговор с Хари, най-вероятно той няма да се появи на коронацията.

Изгонването от Фрогмор Котидж

Да си го кажем честно, Чарлз буквално изгони Меган и Хари от единственото им жилище в Лондон. Херцозите лично потвърдиха информацията и макар да не пътуват до Великобритания редовно, действието на краля е много красноречиво. Негово Величество е позволил на сина си и снаха си да използват имението, но единствено ако приемат поканата за коронацията и при условие, че напуснат къщата още на следващия ден. Тези обстоятелства определено могат да накара Меган и Хари да не се чувстват добре дошли.

Обвиненията в книгата на Хари

Принц Хари наистина успя да "извади кирливите ризи" на кралската си рода и никак не пощади баща си в мемоарите си "Резервен". Той обвини Чарлз и брат си Уилям, че са се съюзявали срещу него. Това бе капката, която преля чашата на търпението на краля и той взе решението да отнеме Фрогмор Котидж от Хари, веднага щом е прочел книгата.

Враждата с Камила

Камила Паркър-Боулс определено не е най-любимият човек на принц Хари, а Чарлз се чувства истински оскърбен, когато някой си позволява да напада именно нея. Тя е спомената десетки пъти в книгата на херцога на Съсекс и не е представена като прекрасен персонаж. Хари дори споменава, че Камила е готова да хвърли някого под минаващ автобус, само и само за да седне на трона.

Липсата на охрана

Един от първите проблеми, които се появиха в отношенията между Меган и Хари с кралското семейство, беше че двамата останаха без охрана, когато се оттеглиха от позицията си на работещи членове на фамилията. Принцът дори започна дело срещу Министерството на вътрешните работи на Великобритания, защото той и Меган са притеснени за сигурността си в Англия и държат да получат не просто охрана, а военни зад гърба си. Смята се, че делото може да стигне и до Връховния съд, но краят му все още не е ясен.

Нестихващото недоволство на Хари

Колкото и да твърди, че копнее да изглади отношенията си с кралското семейство, Хари всъщност не преустановява критиките си към баща си, брат си и останалите членове от фамилията. Едва миналата седмица той за пореден път обясни колко е бил студен Чарлз с него цял живот и как не може да намери общ език с роднините си във Великобритания. По всичко личи, че той продължава да се чувства обиден и най-вероятно не изпитва желанието да види как баща му става крал.

Плановете за бъдещето на Хари

Наскоро Хари отговори на въпрос, свързан с това как си представя бъдещето, с 5 думи: свобода, щастие, чистота, пространство и любов. Мнозина заключиха, че думата "пространство" означава, че принцът има нужда от глътка въздух и да спазва наистина голяма дистанция с кралското семейство и най-вече с баща си Чарлз.

Неодобрението на Великобритания

Истината е, че Меган и Хари не са най-обичаните персони във Великобритания и е твърде вероятно да не бъдат добре посрещнати от поданиците на крал Чарлз Трети. Именно страхът от този възможен развой на събитията може да ги подтикне да останат в Калифорния.

Четете още: 8-те женски навика, които могат да отблъснат мъжа