Автор
Ива Петрова

Диана Димитрова оттегли обвинението срещу Вергов: Свидетел разказва какво се е случило между двамата

Диана Димитрова е оттеглила обвинението срещу нападателя си, за когото се говори, че е актьорът Юлиан Вергов, въпреки че тя не потвържадава, но и не отрича името му.

Това стана ясно, след като актрисата направи публично достояние постановлението по дадените от нея обвинения за физическо насилите, упражнено над нея през 2017 г., след като го сподели на личния си профил във Фейсбук. "Отказвам да образувам досъдебно производство за престъпление от общ характер и прекратявам пр. № 51990/2022 г. по описа на СРП", пише в него Диана.


"След внимателен анализ на материалите по проверка поотделно и в тяхната съвкупност констатирах, че в случая не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер", се казва още в постановлението.

Освен актрисата показания са дадени и от Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова.

Оказва се, че жената, пред чиито очи според Димитрова се разиграва агресивната сцена - Велина Павлова, която е художник-костюми на сериала "Откраднат живот", отрича, че е станала свидетел на описаното от Диана и че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата - Павлова, Димитрова и Вергов.

Художничката на костюмите на продукцията твърди, че в помещението първо е влязъл Вергов, а след него - актрисата, която плачела и била с размазан грим. Докато актьорът се преобличал, Диана Димитрова, видимо разстроена, се вкопчила в него, хванала го за дрехите и започнала да му се извинява. Под думите на Павлова Вергов мълчал и не желаел да говори с Димитрова. След това я избутал настрани, а Димитрова залитнала по посока на щендерите с дрехи и паднала на пода между тях.

Фактът, че прокуратурата е отказала делото обаче, по никакъв начин не е склонило главата на актрисата: "Имам въпроси. Знаете ли, не се интересувам от нищо друго освен от ИСТИНАТА. Дори не ме интересува какво ще се опитат да ми причинят физически след тази публикация. Хората заслужават да знаят, къде и в каква обстановка живеят. Хората заслужават истината, това е моята мотивация. Чудя се, как така жълтата медия вестник ''Телеграф'' е уведомен преди мен и адвоката ми? Как така в гардеробна дълга 3м ''има'' свидетел жена и тя не прави нищо от елементарна човешка позиция и реакция? Как така вече има доказателство, че снимките са автентични и че това не е грим, според експертите и как така ''проверката'' се прекратява? Отговарям си, защото Диана, живееш в България. Държавата на неограничните възможности за насилие и корупция. Ей, така. Моралът е нещо свещено, но за някои хора той е нищо. "Дамата'' работи в предаването "На кафе'' по Нова телевизия. Аз не искам да живея в ''хулиганска''' България и няма да мълча. Внимавайте какви дрехи си избирате, може да ви откъснат главите", пише Димитрова към публикувания в профила ѝ документ.

Четете още: Фенове съветват Джулката да махне силикона, ето какво отговори тя за бюста си и за връзката с Илиян