Автор
Христина Кирилова

Диана Димитрова отново ни срази: Извади още доказателства за побоя (снимки)

Седмицата започна ударно с официално изявление от част от екипа на сериала "Откраднат живот", в което се съобщава, че 30 души не са видели нито чули физическа саморазправа между Диана Димитрова и Юлиан Вергов. Единствено знаели за словесен конфликт. В края на изявлението всеки е подписан с името и длъжността си в екипа.

Изглежда обаче, че актрисата е била подготвена, защото през последните месеци е опровергана многократно за обвиненията си. Преди минути тя публикува в социалните мрежи доказателства, от които става ясно, че има разминаване между 30-те души, които твърдят, че не са видели и не знаят за физическо посегателство над актрисата и имената на хората, които е трябвало да бъдат на снимачната площадка в деня на скандала. Ето какво написа тя:

View post on Instagram
 

"Днес се появи поредната фалшива информация целяща да ме дискредитира. 30 души с имената си в официално изявление, а 20 от тях на са били на терен същия ден.
1. Прилагам така наречения Call sheet, който се изпраща до всички, които трябва да присъстват на снимачния ден, а именно 14.11.2017 и линк от публикацията на Нова телевизия.

2. Прилагам информация за датата, часа и годината от снимковия материал, който мина експертиза и потвърждава травмите и датировката. Съдебно медицинска експертна справка № П-19/2023г. по описа на ВМА и цитат от преписката РБ Софийска районна прокуратура № 51990/ 22, 07.03.2023 :
''ДЕЙСТВИТЕЛНО В НАСТОЯЩИЯТ КАЗУС СЕ УСТАНОВЯВА, ЧЕ ПО ТЯЛОТО НА ДИАНА ДИМИТРОВА ИМА ПРИЧИНЕНИ МЕКОТЪКАННИ ТРАВМИ - ОТОК И КРЪВОНАСЯДАНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЛЯВА ПРЕДНО - СТРАНИЧНА ЧАСТ НА ЛИЦЕТО И ЛЯВА РАМЕННИЦА''
3. Първият ми снимачен ден след побоя беше на 17.11.2017 с втори екип.
4. Споделям и ясен цитат от публикацията от 28.11.2022 ''Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак.'' Никога не съм казвала, че побоят се е случил пред очите на свидетели.
5. Главният художник гримьор Грета Манчева потвърждава, че ме е гримирала за сцена 47/17 на 14.11.2017, a в обедната почивка е третирала лицето ми със замразяващ спрей ''Репарил'' в гардеробната. Потвърждава и колко голяма е била травмата на лицето ми. (Нейните показания бяха редуцирани в официалната преписка от Софийска районна прокуратура)
6. На 14.11 НЕ присъстват следните лица и ясно се вижда разминаването в снимачната програма:
1. Маргарита Анева - счетоводител
2. Красимира Карачорова - скриптър
3. Елис Вели - гардеробиер
4. Евдокия Петкова - 2-ри асистент
5. Ирена Дойчинова - гардеробиер
6. Димитър Димитров - режисьор
7. Мариета Спасова - асистент художник костюми
8. Владимир Ковачев - гардеробиер
9. Борис Славков - оператор
10. Добри Христосков - буум оператор
11. Дилян Иванов - 2-ри асистент камера
12. Росица Герасимова - грим и прически
13. Ива Денчева - грим и прически
14. Юрий Цолов - звукорежисьор
15. Катерина Славова - грим и прически
16. Румен Дойчинов - 2-ри асистент камера
17. Янко Такев - главен организатор
18. Александър Христов - изпълнителен продуцент
19. Светослав Петров - реквизитор
20. Александра Боишина - 2-ри асистент режисьор
7. Според експертизата часът, датата и травмите съвпадат от снимковия материал, а единственият свидетел след побоя от тримата посочени в показанията дадени от мен, който не лъже - Грета Манчева не фигурира в списъка от днес.
8. Според експертизата снимките са автентични и това не е грим. Според експертизата тези наранявания са реални.
В този ден и час бях на работа здрава, а след това си тръгнах обезобразена. Не желая да мълча за насилието повече. Разбирам, че хората искат да си запазят работните места и връзките за бъдещи проекти, но това не е редно.
Обществената манипулация е подсъдима.
Обществената манипулация от официална телевизия е подсъдима."