Автор
Христина Кирилова

Диана Димитрова се закани: Ще се боря за истината до кръв

Скандалът, който се зароди в края на 2022-ра след изповедта на Диана Димитрова в мрежата, че е била жертва на физическо насилие, продължава да зрее в публичното пространство. Актрисата така и не посочваше името на колегата си, който ѝ е посегнал, но с времето стана ясно, че става дума за Юлиан Вергов.

Месеци наред той запазваше мълчание по темата, тъй като вървеше разследване по случая, но след като всичко в съда приключи и прокуратурата обяви, че няма достатъчно доказателства, заради които да бъде официално обвинен, актьорът даде официално изявление. След това беше подкрепен от много колеги, но Диана продължава да настоява, че ще търси своето възмездие.

Вчера тя сподели откъс от интервюто си пред Мон Дьо за Нова телевизия от 2018 г., в което за пръв път говори публично за насилието, което е преживяла. Тогава тя само загатна за случая, но така и не разказа цялата история, която сподели няколко години по-късно. Актрисата е категорична, че борбата ѝ ще продължи, като написа следния пост:

View post on Instagram
 

"В това интервю от 02.12.2018г. завоалирано говорих за пръв път за побоя публично. Спомням си, че Мариян Станков спря да си гледа записките с въпросите. Само хора, които са преминали през такава травма, знаят колко е трудно да го изречеш. Само хора, които са преминали през такава травма, знаят колко е трудно да говориш пред камера.
За грозните думи и подигравки не желая да коментирам и да обиждам никого. Само ще кажа, че има огромна разлика от това да си личност и от това да си известен. Животът тези известни хора ги е обидил достатъчно.
Ненавиждам лъжите и ще се боря за истината до кръв, защото вече не става въпрос само за мен и причинената травма. Картината е много, много по-голяма! Рискувах цялата си кариера в името на истината, защото това е пътят. Пътят е да не се мълчи!
Насилието е грозно, а още по-грозни са хората с маските, които стоят зад него."

View post on Instagram
 

Четете още: Мони Зенгинер за Габи: Тя се храни от злоба, вулгаризъм и пошлост