Автор
Кристина Кирова

Тази жена ще спаси света: За коя мистериозна дама говорят Нострадамус и Ванга

Чували ли сте за Майката на третото хилядолетие? А за Непознатата дама и Майката на света? Това е бъдещата спасителка на света, според предсказанията на Ванга, Нострадамус и Йоан Златоуст. Наричат я с много различни имена, но основната идея е само една - това е жената, която ще спаси човечеството от крах.

Пророци и духовни водачи многократно са я споменавали и са успявали да предскажат с точност какво ще се случи в бъдещето, което наближава все по-бързо. В апокалиптичните предсказания обаче винаги е имало лъч надежда - че ще дойде пророк, месия или свръхчовек, когото масите ще последват и който ще поведе човечеството от мрака към светлината. Знаете ли, че много легендарни пророци са поверили тази роля на жена?

А коя ще бъде тя? Как ще повлияе на хода на историята? И какви събития ще предвещаят нейното пристигане? Нека попитаме историята:

Йоан Златоуст

Йоан Златоуст е предсказал, че ще дойдат времена, в които човечеството ще потъне в грехове и ще загуби вярата си в Бог. И именно тогава ще се появи една жена, която ще спаси света. За нея той казва: "Зад гърба ѝ ще блести слънцето, а с краката си ще стъпва по Луната. На главата ѝ ще бъде поставен венец от 12 звезди. Тази жена ще донесе спасението".

Йоан Йерусалисмки

Йоан Йерусалимски записвал виденията си в книга, която нарича "Тайни протоколи". Откъси от нея са запазени и до днес, а един от пасажите гласи следното:

"Когато животът на много хора се превърне в истински ад на земята и изглежда, че няма надежда за по-добро бъдеще, ще дойде Спасителят на света и на човешките души. От този момент нататък ще настъпи нова ера и ще управлява Майката на хилядолетието. Начинът, по който тя ще управлява, ще бъде одобрен и приет от много хора. Може би защото те ще се основават на любовта, добротата, милосърдието.

Великата Майка ще дойде в нашия свят и всичко ще се промени. Човечеството ще осъзнае своето начало. Ще си спомни какво означава истинска майчина любов, ще я почувства върху себе си. Увредените души ще бъдат излекувани. Бедните духом ще осъзнаят грешките си. Не материалността, а духовността ще се превърне в приоритет."

Нострадамус

В дневниците си Нострадамус призовава образа на Непознатата дама, която ще промени хода на историята и тя ще бъде свързана с Русия. Тя присъства и в акварелите на пророка като божествената жена е изобразена с книга (вероятно Библията), а също и с папска тиара в ръце - която е символ на божествена власт. А ето какво пише за нея в трудовете си:

View post on Instagram
 

"Носителят на надеждата ще пристигне незабелязано. Дамата ще разясни Всевишния закон. Истината ще се види, бедата ще загине. А който сее, каквото сее, това и получава. Бог учи да прощаваме и да бъдем търпеливи. Да бъдеш търпелив и да прощаваш, това ще повлияе на съдбата. Непознатата дама изумява хората. Игри и щастие, енергия в изобилие. Руснаците ще бъдат първите, които ще вкусят от Бога."

Ванга

"От Майка Русия ще излезе нов човек под знака на Новата доктрина", прогнозира Ванга. Пророчицата говори и за жена-спасителка, но думите ѝ не намериха силен отзвук. Може би защото Жената-майка или Родината отдавна са се превърнали в колективни образи в нашия манталитет, запечатани в колективното самосъзнание.

Любов към народа и децата, спокойствие, мъдрост - в архетипа на Богородица, Ванга вижда сила, способна да преведе света през мрака към светлината и благоденствието. Крехка отвън, тя ще бъде невероятно силна в духовно отношение.

"Ще дойде Жена, която е дадена на руската земя от самия Господ Бог. Не позволявайте на враговете ѝ да я унищожат! Защитете я! В противен случай Русия ще загине! А с нея и целият свят."

Четете още: Великобритания е в ужас: Уилям ще бъде провален крал