Автор
Кристина Кирова

Цвети Стоянова оцеля в чудовищна катастрофа

Войната на пътя съществува и всеки ден сме част от нея. Статистиките за България са плашещи и за пореден път се убеждаваме, че дори когато се качим в колата и караме разумно не сме застраховани от жестоки катастрофи. Защото някъде там, някой, идва срещу нас с бясна скорост и минава на червено.

Точно това е случаят от петък вечер, когато гимнастичката Цвети Стоянова и журналистката Елизабет Методиева се прибират от концерт. И се разминават буквално на секунди от най-трагичния развой на събитията. Колата на Елизабет е премазана, но двете с Цвети остават почти невредими, благодарение на бързата реакция на Методиева. За случая разказва самата тя пред Нова телевизия:

View post on Instagram
 

"Карахме бавно, дори се шегувахме, че по "Цариградско" се движехме с 40 км/час. На кръстовището при "Г. М. Димитров" и "Драган Цанков" минахме на зелен светофар, но в този миг видях, че срещу нас идва кола, която преминава на червен светофар. Дадох силна газ и това може би ни спаси. Момчето, което ни блъсна, е на 20 години. Много силен и тежък удар беше. Колата ми е тотал щета".

View post on Instagram
 

При удара двете си удрят главите, като Цвети е откарана в "Пирогов", а Елизабет в "Огръжна болница". В момента и двете вече са добре, но Методиева отправя призив към шофьорите да бъдат внимателни на пътя и да управляват колите си със съобразена скорост.

Четете още: Нора Недкова замина на луксозна почивка (СНИМКА)