Автор
Теодор Муховски

Кой цвят за педикюр да избягваме и кой да изберем за лятото на 2023 г.?

След дългата зима идва време да приберем дебелите обувки и да посрещнем любимите си сандали с каишки и удобните модерни джапанки за плажа.

А знаете ли кое е най-хубавото в това? Че най-накрая можете да покажете красивия си модерен педикюр! Когато избирате дизайн обаче, имайте предвид, че има някои цветове за педикюр, които е препоръчително да избягвате. Но кои са те и как да изберете най-добрия цвят за летните си нокти?

По темата за това кой цвят за педикюр да избягвате и кой да изберете за лято 2023, трябва да знаете, че понякога любимият ви лак за нокти може да не подхожда толкова добре на тена на кожата ви. В някои случаи неправилният избор на цвят може да накара кожата ви да изглежда отмита и да ви накара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте в действителност.

Кои цветове педикюр е по-добре да избягвате


Със сигурност един от цветовете, които не са препоръчителни е черният. Този цвят педикюр може да създаде твърде силен контраст между самия лак и естествения цвят на ноктите и кожата ви. Освен това черният педикюр е наистина лоша идея за всяка жена с кафяви старчески петна, тъй като цветът му ще ги подчертае още повече.

Не си слагайте кафяв педикюр


Подобно на черния, кафявият педикюр отново може да създаде силен негативен контраст между кожата ви и лака за нокти. Освен това, нека бъдем честни, кафявото е малко скучен цвят и изобщо не е подходящ за горещите слънчеви дни край плажа. Вместо това е най-добре да заложите на по-ярки и жизнени цветове.

По-добре пропуснете дълбокия лилав педикюр


По принцип, когато става въпрос за красиви цветове за педикюр, и особено за такива, които да носите през лятото, трябва да спрете да използвате всички по-тъмни тонове. Разбира се, черното, кафявото, наситено червеното и лилавото могат да изглеждат добре върху ноктите на пръстите ви през зимните месеци, но за ноктите на краката ви те не са препоръчителни през никой сезон.

Избягвайте оранжевото


Изненадани ли сте от този въпрос? Да, повечето от вас може би си мислят, че оранжевото е ярък и красив цвят, идеален за лятото, но това не винаги е така. Ярките оранжеви тонове могат да създадат евтин вид на ноктите на краката ви и не подхождат добре на повечето тонове на кожата. Момичетата с по-тъмен тен може и да успеят да се справят с този педикюр, но ако искате да играете на сигурно, по-добре пропуснете оранжевите тонове.

Яркозеленото може да ви направи по-стари


Яркозеленият лак за нокти, особено неоновозеленият, може да придаде на краката ви подут и болнав вид. Този цвят също така е склонен да направи кожата ви да изглежда по-суха. Но има и изключения.
Много жени смятат, че зеленият цвят е грозен избор за педикюр, но това невинаги може да е така. Градинският чай и изумруденозелените нокти могат да изглеждат прекрасно.

Жълт цвят за педикюр, който да избягвате


По принцип жълтият педикюр може да има същия ефект като яркозеления. Може би, ако сте по-млади, можете да опитате, но в противен случай рискувате да имате „измит“ вид на кожата си. Ако все пак искате да включите някои ярки нюанси в педикюра си, опитайте с някои по-бляскави златни тонове или акценти.

Препоръчителни цветове за педикюр за лятото на 2023 г.


Сега, след като обсъдихме кои цветове за педикюр е по-добре да избягваме, нека се съсредоточим върху това, което ще бъде модерно за лято 2023!
Ако мечтаете да плувате в дълбоки сини океани или да се гмуркате от яхтата на приятеля си, тогава ярък тюркоазен лак за нокти е точно това, от което се нуждаят ноктите на краката ви. Няколко допълнителни украшения също няма да навредят, нали?

Летни и женствени нокти на краката с коралов педикюр


Розовото и кораловото са лятна марка, която всяко момиче е опитвало поне веднъж в живота си. Но да се справиш с този красив цвят на ноктите може да не е винаги толкова лесно. Кораловият педикюр може да изглежда страхотно на момичета с по-тъмен тен на кожата. За тези с по-светли такива е по-добре да заложат на прасковенокораловия.

Лилав холографски педикюр от 90-те години


Тенденциите на носталгията са навсякъде и ние не можем да им се наситим, дори когато става въпрос за педикюра ни! За модерна визия това лято изберете хипнотизиращи лилави холографски нокти, които отразяват тенденциите в красотата на 90-те години на миналия век - блясък и преливки. Този педикюр ще изглежда невероятно, когато потопите краката си във вода.

Барби розови нокти на краката, които да разхождате това лято


Ярко розов грим, цветове на косата, дрехи... всичко това е идеално за лятото! А за да завършите естетиката си, вдъхновена от Барби, не може да минете без горещ розов педикюр.

Пастелно син педикюр за дните на плажа


Иска ви се да си направите перфектния педикюр за лятната ваканция? Наситен пастелно син лак е вашият избор. Цветът е сладък, но и малко закачлив и дързък. Освен това сините нюанси винаги са чудесен избор за носене през лятото.

Бъдете в центъра на вниманието с електрически червени нокти на краката


Всяко момиче знае, че червеното като лак за нокти практически може да отива на всеки и може да създаде точно търсената визия в зависимост от избрания нюанс. Електрически червеният лак е това, от което се нуждаят ноктите на краката ви, за да бъдат в центъра на вниманието това лято.