Автор
Ева Григорова

Кралското семейство e в чуденка: Защо принц Хари въобще си направи труда да отиде на коронацията

Краткото пътуване на принц Хари до Обединеното кралство за коронацията на крал Чарлз III в събота накара много от членове на кралското семейство да се зачудят защо той изобщо се появи.

Източник, близък до семейството, каза пред Vanity Fair: “Човек прави своя избор. Честно казано, изобщо не се говореше много за Хари. Фокусът беше изцяло върху повода.“



Източникът дори допълни, че 38-годишният Хари не се е виждал и не е говорил с никой от отчужденото си семейство извън церемонията.

И докато работещите членове на кралското семейство били изцяло съсредоточени върху големия ден, вътрешният човек отбеляза, че все пак се зачудили “защо Хари изобщо си е направил труда да дойде“.

Херцогът на Съсекс пристигна в Лондон в петък следобед и си тръгна почти 24 часа по-късно - преди тържествата дори да са приключили.



Официално бързото напускане на Хари е по-малко свързано с враждата му със семейството му, отколкото с желанието му да се прибере у дома за партито за 4-ия рожден ден на сина му Арчи - което се случи също на 6-ти май.

Въпреки разбирането на мотива за бързото му отпътуване, източникът каза пред изданието, че Чарлз е “натъжен“, че не е успял да сподели толкова важен момент с най-малкия си син.