Автор
Ева Григорова

Смразяващото предсказание на Нострадамус за крал Чарлз III ще ви остави без думи

Чарлз III, син на покойната Елизабет II и новият крал на Обединеното кралство, дори нямаше време да се наслади на трона и управлението му вече започва да се разклаща.

След коронацията му в Уестминстърското абатство този уикенд, нова интерпретация на пророчество от Нострадамус, френският гадател от 16-и век, започна да обикаля Мрежата скорострелно.

Мишел дьо Нотр Дам, по-известен като Нострадамус, публикува книгата си Les Prophéties (Пророчествата) в три части, през 1555, 1557 и 1568 г.

Това е колекция от 942 поетични четиристишия, за които се предполага, че предсказват бъдещи събития. Едно от тях изглежда се отнася до династията Уиндзор.

В едно от четиристишията в книгата на Нострадамус, който предсказа атаката срещу кулите близнаци, убийството на Джон Ф. Кенеди и смъртта на кралица Елизабет II, има пророчество, което изглежда сочи към британското кралско семейство.

“Внезапната смърт на главния герой, той ще бъде сменен и друг ще бъде поставен начело на неговото царство“, пише Нострадамус преди повече от 460 години.

Според различни интерпретации, пророчеството на Нострадамус показва, че британската корона няма да може да следва нормалната си линия на наследяване.

Зловещи събития ще сложат край на това и човек, който никога не е очаквал да стане крал, ще поеме властта.

Някои експерти предполагат, че това може да бъде Хари, херцогът на Съсекс, чийто брат, принц Уилям, в момента е първият в линията на наследяването на трона. След него са децата му: Джордж, Шарлот и Луи, което означава, че Хари в момента е четвърти.

“Човек, който никога не е очаквал да стане крал, ще поеме трона", казва още гадателят.

Той допълва още, че три деца ще “съсипят хората“, а няколко експерти посочват, че това вероятно са децата на принц Уилям: “Близо до брега ще се родят три красиви деца. Те ще съсипят хората, когато станат пълнолетни. Те ще променят кралството и то няма да расте повече."