Автор
Антония Дамянова

Жена мечта: Тя постави нов световен рекорд - готви 100 часа без прекъсване

В света на готварството, където креативността и издръжливостта са ключови, Хилда Баси, млада нигерийска готвачка, направи нещо впечатляващо - постави световен рекорд, готвейки в продължение на 100 часа.

Това е постижение, което не само демонстрира нейната страст към кулинарията, но и я превръща в истинска вдъхновителка за всички, които се стремят към постижения и изпълнение на своите мечти.


Хилда Баси, със своята нестандартна и креативна готварска техника, вече е известна на международната гастрономическа сцена. Нейната уникална смес от нигерийски вкусове и световни кулинарни влияния привлича вниманието на критиците от цял свят.

В нигерийския град Лагос, където Хилда запретна ръкави, за да постави новия рекорд, тя превърна готвенето в истинско изкуство, като съчетаваше висококачествени съставки със сложни техники на приготвяне и умело балансираше вкусовете.

През 100-те часа Хилда не само готвеше, но и представяше широка гама от ястия, включващи десетки нигерийски специалитети - от супи до яхния и различни протеинови ястия. Едно от най-емблематичните западноафрикански ястия, наречено Джолоф ориз, също беше част от менюто.

Баси правеше само петминутни почивки на всеки час, както и по една 60-минутна почивка на всеки 12 часа, за да има възможността да си вземе душ и да премине медицински проверки.

Целта на нигерийката е част от кампанията за подкрепата на младите африкански жени, които са пренебрегнати от обществото. „Устремът, амбицията и издръжливостта на Хилда предизвикаха голям интерес и информираност към уникалността на нигерийската кухня“, отбеляза президентът на Нигерия Мухамаду Бухари.

Предишният рекорд от 87 часа и 45 минути държеше индийският готвач Лата Тондон.

Четете още: Истинската кралица: Кейт Мидълтън се появи зашеметяваща на парти след коронацията (снимки)