В света на готварството, където креативността и издръжливостта са ключови, Хилда Баси, млада нигерийска готвачка, направи нещо впечатляващо - постави световен рекорд, готвейки в продължение на 100 часа.
Това е постижение, което не само демонстрира нейната страст към кулинарията, но и я превръща в истинска вдъхновителка за всички, които се стремят към постижения и изпълнение на своите мечти.
Nigerian chef Hilda Effiong Bassey has become a national sensation after cooking nonstop for 100 hours, in an attempt to set a world record. https://t.co/tZx8xjGVeH pic.twitter.com/6dyFpwhZ5e
— CNN (@CNN) May 16, 2023
Хилда Баси, със своята нестандартна и креативна готварска техника, вече е известна на международната гастрономическа сцена. Нейната уникална смес от нигерийски вкусове и световни кулинарни влияния привлича вниманието на критиците от цял свят.
В нигерийския град Лагос, където Хилда запретна ръкави, за да постави новия рекорд, тя превърна готвенето в истинско изкуство, като съчетаваше висококачествени съставки със сложни техники на приготвяне и умело балансираше вкусовете.
През 100-те часа Хилда не само готвеше, но и представяше широка гама от ястия, включващи десетки нигерийски специалитети - от супи до яхния и различни протеинови ястия. Едно от най-емблематичните западноафрикански ястия, наречено Джолоф ориз, също беше част от менюто.
Баси правеше само петминутни почивки на всеки час, както и по една 60-минутна почивка на всеки 12 часа, за да има възможността да си вземе душ и да премине медицински проверки.
Целта на нигерийката е част от кампанията за подкрепата на младите африкански жени, които са пренебрегнати от обществото. „Устремът, амбицията и издръжливостта на Хилда предизвикаха голям интерес и информираност към уникалността на нигерийската кухня“, отбеляза президентът на Нигерия Мухамаду Бухари.
Предишният рекорд от 87 часа и 45 минути държеше индийският готвач Лата Тондон.
Четете още: Истинската кралица: Кейт Мидълтън се появи зашеметяваща на парти след коронацията (снимки)