Автор
Антония Дамянова

Как изглежда днес най-старата красавица на Холивуд - познайте на колко години е

Мейми Ван Дорен, родена като Джоан Лусил Оландер, се появява на бял свят в малкото градче Роуена, Южна Дакота, през 1931 г. Във вените ѝ тече шведска, немска и английска кръв.

Ван Дорен започва кариерата си като асистент в театър Пантагес в Холивуд. Следва първата ѝ изява като водеща в телевизията. Зашеметяващата блондинка притежава ослепителна външност и скоро след като става известна, вече всички са влюбени в нея.

View post on Instagram
 

През 1949 г., след като става победителка в конкурса за красота Мис Палм Спринг, тя е забелязана от известния продуцент Хауърд Хюз, който ѝ предлага да се снима в негов филм.

Дебютната роля на Мейми е във филма "Реактивен пилот" от 1949 г., в който тя се появява само за момент с една-единствена фраза: "Вижте!". Но дори и това е достатъчно, за да накара хиляди зрители да се влюбят в нея.

View post on Instagram
 

През 1951 г. Ван Дорен позира за известния еротичен художник Алберт Варгес, а през юли нейна снимка краси корицата на списание Esquire.

Минават години, популярността на звездата нараства все повече, но външният ѝ вид остава практически непроменен.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

С всяка изминала година Ван Дорен сякаш става все по-красива. При това без намесата на каквито и да било пластични операции.

Днес Мейми е на 92 години, но е трудно да се повярва в това. На снимките виждаме не прегърбена баба, а елегантна жена в мини и токчета.

Ван Дорен се опитва да подчертае основното си предимство - великолепен бюст - с дълбоко деколте и тесни тоалети. Разбира се, Мейми не изоставя любимия си грим от времето на своята младост - удължени мигли, очна линия в стил стрела и червени устни.

Феновете са във възторг от Ван Дорен не само, че успява да изглежда толкова удивително добре на тази възраст, но и от факта, че тази невероятна дама намира сили да се появява и блести в публичното пространство с незалязващото си очарование и млад дух.

Четете още: Внучката на Чарли Чаплин се омъжи – всички се присмяха на булчинската ѝ рокля (Снимки)