Автор
Антония Дамянова

Интуитивна, справедлива, интелигентна: Какъв тип жена си според египетския хороскоп

Древните египтяни са вярвали, че всяка жена носи в себе си част от характера на даден бог или богиня. В тази система всяка зодия е свързана с божество от египетската митология, което представлява уникални качества и характеристики. Ако сте любопитни да разберете каква жена сте според египетския хороскоп, продължете да четете.

1. Секхмет (20 януари - 18 февруари): Жените, родени под знака на Секхмет, са силни, независими и енергични. Те обичат предизвикателствата и са пълни с решимост и самочувствие. Секхмет е божество на войната и защитата и е известна със своята смелост и страст.

2. Изида (19 февруари - 20 март): Жените, родени под знака на Изида, са интуитивни, чувствителни и креативни. Те са състрадателни и често се отнасят към другите с грижа и любов. Изида е божество на майчинството, мъдростта и магията и е известна със своята силна връзка с природата.

3. Бастет (21 март - 19 април): Жените, родени под знака на Бастет, са енергични, страстни и независими. Те се радват на живота и са пълни с ентусиазъм и жизненост. Бастет е божество на любовта, радостта и домашните животни и е известна със своето топло и приветливо присъствие.

View post on Instagram
 

4. Маат (20 април - 7 май): Жените, родени под знака на Маат, са справедливи, балансирани и миролюбиви. Те търсят хармонията във всичко, което правят, и ценят честността и истината. Маат е божество на справедливостта и истината и е известна със своя усет към хармония и ред.

5. Хатхор (8 май - 27 юни): Жените, родени под знака на Хатхор, са обаятелни, творчески и общителни. Те имат изящен вкус и се наслаждават на красотата около тях. Хатхор е божество на любовта, красотата и удоволствието и е известна със своя афинитет към изкуството и музиката.

6. Изида (28 юни - 27 юли): Жените, родени под знака на Изида, са стабилни, семейно ориентирани и внимателни. Те са преданите партньори и се грижат за хората около тях. Изида е божество на семейството, мъдростта и растителността и е известна със своето разбиране и търпение.

7. Анубис (28 юли - 28 август): Жените, родени под знака на Анубис, са интелигентни, решителни и мистериозни. Те са добри анализатори и са в състояние да проникнат в дълбочината на нещата. Анубис е божество на смъртта, мъдростта и пазителят на могилите и е известен със своята загадъчност и дълбочина.

8. Тот (29 август - 27 септември): Жените, родени под знака на Тот, са интелигентни, аналитични и комуникативни. Те са посветени на знанието и обичат да разширяват своите познания за живота и света. Тот е божество на мъдростта, знанието и писмеността и е известен със своята умна и аналитична природа.

9. Озирис (28 септември - 27 октомври): Жените, родени под знака на Озирис, са справедливи, дипломатични и отдадени на близките си. Те са посветени на справедливостта и мирното решаване на конфликти. Озирис е божество на възраждането, справедливостта и властта и е известен със своята честност и сила.

10. Хека (28 октомври - 26 ноември): Жените, родени под знака на Хека, са търпеливи, амбициозни и решителни. Те са трудолюбиви и целеустремени. Хека е божество на магията, родителската любов и властта и е известна със своята воля и преданост.

11. Хор (27 ноември - 26 декември): Жените, родени под знака на Хор, са щедри, общителни и енергични. Те обичат да помагат на другите и да създават хармония в обществото. Хор е божество на небето, светлината и военната стратегия и е известен със своето щедро и благородно поведение.

12. Ихи (27 декември - 19 януари): Жените, родени под знака на Ихи, са творчески, наблюдателни и отдадени на семейството си. Те са дълбоко интуитивни и могат да уловят нюансите в хората и ситуациите. Ихи е бог на музиката и музикантите. Син е на богинята на небето, любовта, женствеността и красотата Хатхор. Изобразяван обикновено със цитра в ръка. Ихи е божество на промените, магията и пророчествата и е известен със своята интуитивност и мъдрост.

Това са всички зодии от египетския хороскоп и типовете жени, свързани с тях. Помнете, че всеки един от нас е уникален и може да има комбинация от различни качества, които определят личността ни. Египетският хороскоп може да бъде само едно забавно и интересно средство за разбиране на себе си и света около нас.