Автор
Ева Григорова

Изумително: НАСА най-после призна за извънземните

Откакто Вернер фон Браун помогна на правителството на Съединените щати да създаде НАСА, Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство никога не е потвърждавала съществуването на НЛО публично.

На специално онлайн събитие обаче НАСА за първи път призна, че неиндентифицираните летящи обекти действително съществуват и организацията гледа сериозно на въпроса. В продължение на десетилетия учените отказваха да участват в този разговор, но възмущението на гражданите от неутралната им позиция доведе до твърде много проверки.

Експертите от НАСА обясниха детайлно многото различни технологични и научни методи, които ще използват за изследване на неидентифицирани аномални явления. Като учени, те искаха да уведомят обществеността, че са готови както за прозрачност, така и за споделяне на всичко, което намерят за съществено в своите изследвания. Те дори споменаха, че ако открият доказателства за извънземен живот, ще искат светът да разбере и че са също толкова развълнувани, колкото и хората, които искат да знаят дали той съществува.

Учените обаче не пропуснаха да уточнят, че това ще бъде трудна мисия и вероятно ще бъдат затруднени от техниката, с която разполагат.