Автор
Антония Дамянова

Елизабет I е мъж, Чарлз III – вампир: Топ 5 на най-нелепите конспирации за кралското семейство

Малко след като успяхме да разкажем за някои от най-интересните моменти от коронацията на Чарлз III, ето че настъпи и 70-ата годишнина от възкачването на трона на майка му – покойната Елизабет II (2 юни 1953 г.). И понеже обичаме да се потапяме от време на време в някои и други теории на конспирацията, по този повод днес ви предлагаме да разберете какво се крие зад затворените врати на Бъкингамския дворец!

Британското кралско семейство е в центъра на вниманието на обществеността и медиите по всяко време и в различни обстоятелства. Почитатели, журналисти и интернет анализатори поставят под лупа всяка публична поява на някой от неговите представители. В полезрението им попада абсолютно всичко – от обеци и фон дьо тен до мимики и махване на кутрето. Човек може само да гадае как Кейт и Уилям реагират на такава популярност – достоен пример за идеална сдържаност и аристократизъм.

Но трябва да се отбележи, че за някои хора интересът към кралските особи вече започва да преминава всякакви граници. Хората възприемат живота им като някакъв изключителен паралелен свят, в който кралят, кралицата, принцовете и принцесите живеят по зададен сценарий. Не си струва да участваш в такъв абсурд, но да четеш е доста забавно. И така, готови ли сте да научите за най-нелепите и налудничави конспиративни теории за кралското семейство.

1. Вампирът зад кралските порти

„Ти си невероятно бърз и силен, имаш ледено бледа кожа, очите ти променят цвета си и понякога говориш сякаш си от друго време“ - наистина, Чарлз, кажи ни колко години си?
Изглежда, че преди месец всички радостно крещяха „Бог да пази краля“, но днес се оказва, че Чарлз всъщност е вампир! Всичко е заради любовта му към природните красотите на Румъния и далечната му връзка с Влад Дракула, за която кралят говори в интервю. Чарлз е инициатор на движението за опазване на горите в Трансилвания и притежава няколко имения в Румъния, в едно от които според легендата е роден самият Влад Цепеш.

И при всяка поява на слънце монархът почервенява като домат. Привържениците на тази теория на конспирацията са убедени, че чашите с човешка кръв не са много далеч от него...

2. Тя няма сърце!

Според някои "теоретици" Меган Маркъл е робот! Веднага след като американката и съпругът ѝ посетиха финала на британското шоу за таланти и попаднаха във видеото на феновете, имаше толкова много предположения, колкото тополов пух през май и юни.

3. Наричайте ме Бонд

Знаете ли, че бедният принц Хари е принуден да "страда" съвсем не от любов, а защото е на тайна супермисия? Да, да, оказва се, че бракът с Маркъл ще помогне на Великобритания да възстанови властта в Съединените щати! Всички сълзи и услуги са само сценарий и си струва да се каже, че най-малкият син на Даяна и Чарлз играе много по-добре от съпругата си ролята на таен агент.

Малкият Арчи е само на 4 години, но англичаните отдавна са решили бъдещето вместо него. Веднага щом притежателят на двойно гражданство порасне, току-виж насочил вниманието си към президентския пост – нещо, което ще даде възможност на Великобритания за възстановяване правата ѝ над САЩ един ден. Меган, мила, изглежда имаш за какво да мислиш!

4. Спуснати от Космоса

Дали Марс, Юпитер или Плутон – вие избирате. Извънземни приятели помагат за изчистването на британската "синя кръв". Английският писател Дейвид Айк популяризира теорията, че кралското семейство произлиза от човешки същества, чифтосващи се с извънземни влечугоподобни.
Звучи налудничаво, но след известно време се намериха и такива, които напълно сериозно защитават тази идея. От нищото се появи близък приятел на лейди Ди, който заяви, че Даяна не можела да каже цялата истина за Уиндзор, защото не искала да я помислят за луда. Е, сега е ясно откъде идва такава приемственост на поколенията в Англия!

5. Девствен мъж

И последната теория в днешната ни колона гласи, че Елизабет I, наричана кралицата дева, е била мъж! Как се е случи това?

Факт е, че наследницата на трона се ражда хилаво и болнаво дете. И преди Хенри VIII да има време да посети дъщеричката си, тя почива. Слугите били объркани, защото знаели много добре: царят ще ги убие! Но изход от ситуацията веднага бил намерен – принцесата, която внезапно починала, била заменена от съседско момче, което идеално подхождало на възрастта и физиката. Кралят не забелязал замяната, но Елизабет била принудена да прибягва до различни трикове, за да не разкрие голямата си тайна на никого.

П.П. Та като едни трезви (надяваме се) коментатори на подобен тип теории, предполагаме, че и на вас гореизброените конспирации по-скоро са ви забавлявали, отколкото каквото и да било друго. Ама знае ли човек - свят широк, хора разни. Като нищо биха се намерили и такива, които да повярват и на най-големите безумици. Тук му е мястото да си спомним и за Гьобелс и прочутата му мисъл, че една лъжа, повторена сто пъти, става истина. Горката Елизабет II - едва ли при възкачването си на трона, е допускала, че подобни фантасмагории могат да се родят в човешкото въображение и дори да завладеят мислите на някои "велики" умове...

Четете още: Най-внушаваните конспирации за 11 септември