В 54-то издание на фестивала „Софийски музикални седмици“, брилянтният пианист Георги Черкин и водещи музиканти от състава на Софийската филхармония, създатели на струнния ансамбъл „Класик Арт“ застават рамо до рамо с млади български таланти в концерта „Виртуозни класически и филмови шедьоври“ на 10-ти юни от 19.00ч. в камерна зала „България“. В изпълнение на едно от най-обичаните цигулкови произведения от Георги Златев-Черкин, „Севдана“, ще чуем талантливата млада цигуларка Киара Николова, носител на редица отличия от наши и международни конкурси.

През изминалия сезон, Киара спечели конкурса за млади изпълнители на българска музика в Бургас, именно с обичаната от поколения музиканти и публика – „Севдана“. Младата цигуларка е ученичка в 8-ми клас в НМУ „Л.Пипков“, в класа на известния цигулков педагог Благородна Танева в НМУ „Л.Пипков“. Киара е концертмайстор на юношеския оркестър в НМУ „Л.Пипков“ с диригент Славил Димитров. Като солист, участва в концерти на Видинска филхармония, Симфониета-София и в редица изяви из страната, включително в програмата на МФ „Софийски музикални седмици“, МФ „Варненско лято“, МФ „Солинария“ и др. В резултат на победите и в международни конкурси, младата цигуларка е поканена за участие в лауреатски концерти в Ню Йорк, Сараево, Венеция и др.

За първи път на сцената на камерна зала „България“ Киара Николова ще свири заедно с брилянтния български пианист Георги Черкин, прекрасните музиканти в струнен ансамбъл „Класик Арт“ и младия контрабасист Боян Еленков, емблематичната цигулкова творба „Севдана“ от големия композитор Георги Златев-Черкин, и „Па така“ от успешния български композитор Петя Тончева. В програмата на концерта "Виртуозни класически и филмови шедьоври" на 10-ти юни от 19.00ч. са включени още творби от: В.А.Моцарт, П.И.Чайковски, Роберт Шуман, К. Давидов, Камий Сен-Санс, Виктор-Фредерик Веримст, теми от филмите “Хари Потър”, “Междузвездни войни” и “Карибски пирати” в аранжимент за пиано и камерен ансамбъл от Георги Черкин.