Автор
Кристина Кирова

Кралицата в зелено: Вижте прелестната Кейт на първия официален рожден ден на крал Чарлз III

Днес Великобритания за пръв път отбеляза рождения ден на новия крал с военен парад, известен като Trooping the Colour. Ако сте почитатели на британската кралска фамилия, то със сигурност знаете, че Чарлз определено няма рожден ден днес, а това е част от традицията рождеството на монарха да се отбелязва два пъти в годината. Като Trooping the Colour ще бъде първи, а след това празникът ще бъде честван чак на 14-и ноември, което всъщност е датата, на която Негово Величество е роден.

Но и този път всички погледи са насочени не към Чарлз и любимата му Камила, а към Кейт Мидълтън, която показа невероятен елегантен тоалет. И той, разбира се, не просто ѝ подхожда, а ѝ стои като истинско произведение на изкуството. А също така, спокойно може да се каже, че кралиците носят зелено, защото неведнъж сме виждали и Елизабет Втора, облечена точно в този аристократичен нюанс на зеленото.

Кейт засия в прелестен тоалет - зелена сатенена рокля и разбира се, шапка, задължителен елемент от облеклото сред кралските особи, в същия цвят и буквално зашемети поданиците, докато се возеше на величествената карета, заедно с кралица-консорт Камила и трите си деца. В това време принцът на Уелс, Уилям, очакваше началото на парада, заедно с краля.

И този път Кейт отдаде почит към принцеса Даяна, като към бляскавата си визия бе добавила сапфирени обици, които са били част от колекцията на лейди Ди. Цветът, в който принцесата на Уелс беше изцяло издържана, съвсем не е подбран случайно, той символизира ролята ѝ на полковник в Ирландската гвардия, която ѝ беше предадена от съпруга ѝ миналата година. В знак на благодарност към ирландската си роля Кейт носеше златна брошка във формата на детелина. За още по-величествен завършек на визията - Мидълтън е прибрала кестенявата си коса в нисък кок под периферията на шапката.

Както подобава - всички старши членове на семейството се събраха на легендарния балкон на Бъкингамския дворец, за да наблюдават красивото цветно шоу в небето. И този път погледите на поданиците привлече един от най-малките представители на кралската фамилия и това е принц Луи, който типично в негов стил, отново повдигна настроението с неподправените си реакции на всичко, случващо се около него.

Ежегодното събитие Trooping the Colour отбелязва официалния рожден ден на владетеля вече повече от 260 години. А днес то бе първото след смъртта на кралица Елизабет Втора, която си отиде от този свят през септември.

Четете още: Приказна в розово: Кралица Рания зашемети света с тази прелестна рокля (снимки)