Автор
Теодор Муховски

5 начина да се отървете от целулита без диета и без тренировки

Да, истина е, че можете да се отървете от целулита, без да спазвате диета или да спортувате.

Момичетата от всички възрасти се страхуват от страшната дума "целулит". Не е широко известно, че целулитът е "изобретен" от французите през 20-те години на миналия век, но по онова време е бил погрешно разбиран като нещо лошо. Всичко започва през 1973 г., когато собственик на салон за красота в Ню Йорк написва книга, озаглавена "Целулитът: онези бучки, подутини и неравности, от които не можехте да се отървете преди". Разбира се, лъскавите издания подкрепят тенденцията, която продължава и днес.

Много експерти смятат, че целулитът е напълно нормален при жените, тъй като според лекарите това е просто слой мазнина. Модата обаче ни кара да се срамуваме от него, а фитнес блогърите твърдят, че "портокалова кожа" може да има не само при пълните, но дори и при най-слабите. Съществува и градация на целулита - от "скрит" (който кара и най-атлетичните момичета да се страхуват от него) до фиброзен.



"Първото нещо, което трябва да се направи, е да се ограничи приемът на калории, тъй като основната причина за появата на целулита се дължи на излишната глюкоза в кръвта, която води до синтез на мастни киселини и увеличаване на обема на мастните клетки. Трябва да се ядат богати на протеини храни само вечер и да се избягват въглехидратите", обяснява козметичен хирург.

Ако не възнамеряваме да живеем във фитнеса и да ядем само зелена салата, има пет прости и необичайни начина, които ще помогнат да се отървем от неравностите по дупето и бедрата. Ето кои са те:

Криолиполиза

Тази процедура е предназначена за онези момичета, които не възнамеряват да се напрягат за перфектна фигура. Идеята е, че лежите в козметичен салон и буквално се отървавате от всички неравности. "Мастните клетки се охлаждат до -15С и в тях се задейства процесът на апоптоза, т.е. самоунищожение.

След това имунната система ги "рециклира" по естествен начин. Максималният ефект се постига след няколко месеца след процедурата: плаките намаляват средно с 21,5 %, като най-добри резултати има в областта на корема и бедрата. Курсът включва минимум 2 процедури".



Антицелулитни клинове

Някои марки се заиграват с женския проблем и предлагат носенето на антицелулитни клинове с технология на биоактивни микрокристали. Тези кристали се активират от топлината на тялото и връщат тази топлина обратно към него под формата на инфрачервени лъчи. Според производителите на тази иновация кожата на седалището и бедрата се стяга, става по-еластична и по-стегната.

Сухо четкане

В момента това е най-популярният метод, който обещава да реши проблема с бучките без усилие. Масажът със суха четка оказва повърхностно въздействие върху епидермиса и спомага за ексфолирането на мъртвите кожни клетки и прави кожата по-еластична. Много експерти отбелязват, че такъв масаж помага за стимулиране на кръвообращението и намаляване на отоците. Тази процедура може да се прави, докато лежите на дивана пред телевизора.



Баня

И така, тези, които ходят на баня с минерална вода веднъж седмично, може да не се притесняват за целулита. Въпросът е, че топлината помага за увеличаване на производството на фибробласти, които са отговорни за еластичността на кожата. Също така високите температури премахват токсините от тялото и програмират мастния целулит да изчезне, като по този начин намаляват целулита.

Инжекции

Ако не разполагате с време за процедура, можете спокойно да отидете на инжекции с електрически игли, които ще заличат всички бучки за един час. Лекарят вкарва механична и радиочестотно активирана игла в областта, където се вижда дълбока подутина. По този начин се разрушават колагеновите сраствания и кожата се изглажда.