Автор
Ива Петрова

Наистина ли: Виктория Капитонова не станала модел, защото била дебела

Инфлуенсърката Виктория Капитонова, която нашумя у нас с изявите си в риалити предавания, разкри, че са я смятали за твърде дебела за модел.

Това принудило амбициозната рускиня да отслабне с най-малко 10 кг, преди да се превърне в това, което е, пише Lupa.bg. Всичко това се случило по време на тийнейджърските ѝ години, когато живеела в общежитие и мечтаела за голяма кариера.

Когато пристигнала в България, Виктория Капитонова била на 16 години. Завършила гимназия в родната си Русия година по-рано от своите връстници. Голямото ѝ желание тогава било да се премести да живее в САЩ.

View post on Instagram
 

Тъй като родителите ѝ не можели да финансират Такава одисея не била по джоба на родителите ѝ, но те все пак намерили компромисен вариант и ѝ предложили да учи бизнес администрация в Американския университет в Благоевград.

Семейството се спряло на страната ни най-вече поради факта, че била по-близо и по-достъпна от далечната Америка. Веднага щом се настанила в общежитие в Благоевград, виктория моментално се влюбила в България. Мечтата ѝ за Америка бързо отстъпила на желанието ѝ да остане да се развива в нашата страна.

Голямата мечта на Капитонова била да се изявява на модния подиум у нас. Оказало се обаче, че била доста "пухкава" за тази работа. Тежала около 60 килограма при височина от 174 сантиметра. Въпреки че това било идеалното тегло за нейната височина, то не било подходящо за манекенка. Модните агенции, при които кандидатствала, я посъветвали да отслабне.

View post on Instagram
 

"Наложи се да започна да си готвя сама, за да се храня диетично", спомня си днес Виктория. Проблемът бил, че в общежитието нямала кухня. Разполагала само с мултикукър, с който не можела да си приготвя всичко, от което има нужда. Така започнала да си купува уреди за готвене.

След като се сдобила с фурна и котлони, дошъл реди и на още цял куп инструменти за готвене - миксери, ножове, кухненски роботи, машинки за паста и всичко останало, което професионалните кулинари ползват. Благодарение на домашно приготвената храна успяла да свали цели 10 килограма и да придобие така въжделеения силует на фотомодел. Това били първите ѝ опити пред камера.

Във виртуалното пространство до днес могат да се намерят снимки от фотосесиите на Виктория от онзи период. При 174 сантиметра височина кантарът показвал едва 50 килограма. Мерките ѝ били 86-60-89. до днес Капитонова успява да поддържа тази форма. Признава, че готви все по-рядко и за да се запази от излишните килограми, набляга на салатите. "Мога да готвя, но ме мързи. Предпочитам да си лежа на дивана", откровена е рускинята.

Макар и да не успява да пробие на модния подиум, Виктория се справя чудесно с професията си на инфлуенсър. Към нея се насочва, след като завършва университета. Мести се от Благоевград в София, но се оказва, че не може да започне никаква работа. За да сключи трудов договор, ѝ трябва специално разрешение, с каквото не разполага. За да се измъкне от трудната ситуация, напористата рускиня започва да развива свой канал в YouTube. След това започва редовно да споделя постове в социалните мрежи, но славата ѝ идва едва след четирите ѝ участия в едни от най-популярните риалити шоута у нас.

View post on Instagram
 

Четете още: Меди и Моника Валериева се разделиха - този път окончателно, причината ще ви зашемети