Автор
Ева Григорова

Когато се чувствате загубени: Ето как да поискате знак от Вселената

Твърде лесно е да се почувстваш изгубен или объркан по пътя си, а понякога точно това, от което се нуждаеш, е знак отгоре, че всичко ще бъде наред.

Казват, че Вселената ни пази и винаги ни изпраща полезни съобщения, за да ни помогне да продължим напред.

Как Вселената ви дава знаци

Вселената ни говори по много различни начини, в зависимост от нашата индивидуална чувствителност. Някои хора могат да получат изображение от Вселената, други хора може да чуят интуитивен глас или да намерят отговор чрез човек, когото срещнат.

Не е възможно да бъде изготвен изчерпателен списък на всички начини, по които Вселената може да ни говори, така че във вашата собствена практика може да бъде полезно да се насочите към областите, в които сте най-силни, вместо да се опитвате да тълкувате съобщения от всичко през цялото време – това бързо може да стане непосилно.

Ето и няколко начина, по които Вселената ни изпраща знаци:

- Повтарящи се числа
- Хора
- Животни
- Повтарящи се теми за разговор
- Текстове на песни
- Интуиция

Тези знаци са примери за синхроничности. Това е термин, въведен от психоаналитика Карл Юнг, който описва привидно случайни събития, които по-късно се оказва, че имат важно значение.

Колкото по-хармонизирани сме с интуицията си и колкото по-отворени сме да получаваме насоки от Вселената, толкова по-забележими стават синхроничностите в живота ни.

Разликата между тях и съвпадението е в това, че синхроничностите очертават конкретен път за нас.



Как да поискате знак от Вселената

1. Бъдете директни


Първата стъпка, разбира се, е да поискате знак. Има толкова много различни начини, по които можете да направите това. Започнете, като помислите за въпроса, който искате да зададете и как да го формулирате най-добре. Мислете за общуването с Вселената като изпращане на текстови съобщения – колкото по-ясни сте, толкова по-ясен ще бъде отговорът, който ще получите.

Бихте могли да оформите въпроса си с опции за отговор само да/не, това улеснява както получаването на съобщението, така и възможността да го тълкувате по-ясно.

Бъдете възможно най-кратки и директни, като експериментирате както със затворени, така и с отворени въпроси. Когато заявявате своя въпрос/молба, направете го с убеденост, че отговорът ще бъде получен със сигурност.

Бихте могли да използвате и следното утвърждение: “Отворен/а съм да получавам и следвам напътствия от Вселената във формата, която е най-подходяща за мен”.

Друг начин да помолите Вселената за знак е да напишете молбата или въпроса си на лист хартия или страница в дневник. Прекарайте няколко минути в медитация върху въпроса си, след което затворете страницата. След като страницата бъде затворена, заявката ви се счита за изпратена.

2. Отпуснете се

Когато поискате нещо от Вселената или ѝ зададете въпрос, най-важната стъпка е съзнателно да го пуснете.

Това не означава да забравяте какво сте поискали, а по-скоро става дума за дистанциране между себе си (тоест между вашето его) и това, което искате да получите.

Наличието на физически ритуал, като затваряне на страницата или запалване на свещ и духането ѝ, след като сте направили заявката си, прави пускането много по-лесно, защото има определена отправна точка.

Когато направим това, молбата ни все още е в нашето енергийно поле, тя просто не се задържа в съзнанието ни. Тя остава свързана с нас, но чрез подсъзнателния ум, който може да започне да работи за подреждането на нещата в духовен план.

Често, когато ни е трудно да пуснем въпроса или молбата си, това е защото вместо да искаме знак (безпристрастно напътствие), ние искаме контрол над ситуацията. Искаме да получим отговор, който ще съответства на това, което искаме или на нашите предубеждения.

Запитайте се честно “Искам ли насоки или искам контрол?“. Това ще ви позволи да облекчите тежестта, която идва с желанието за контрол и ще ви даде усещането за доверие към Вселената.



3. Наблюдавайте

В рамките на следващите дни обърнете внимание на това, което привлича вниманието ви, забележете повтарящите се теми, които възникват. Вашият отговор може да се прояви като конкретна дума, която се появява постоянно, чувайки името на място няколко пъти през деня.

Всички тези на пръв поглед безобидни неща могат да ви доведат до последователен отговор.

Ключът е да се откажете от очакванията си и да позволите на отговора/знака да дойде в каквато форма е подходяща към дадения момент. Отпускайки се, позволявате повече пътища за преминаване на информацията, насърчавате елемента на изненада, който е полезен за разграничаване на ежедневните събития от съобщенията от страна на Вселената.



4. Изразете благодарност

Третата и последна стъпка е да изразите благодарност, след като сте получили напътствие. Така започвате двупосочна комуникация с Вселената и ѝ давате знак, че сте готови да получите още отговори от нея.

Когато благодарате, започвате да виждате Вселената като приятел, с когото можете да разговаряте по всяко време, а не като недостижима абстрактна концепция.

Записвайте си въпросите, които задавате, заедно със синхроничностите, които са ви се случили или отговорите, които сте получили. Когато записваме тази информация, ние я пренасяме на физическо ниво и затвърждаваме тази комуникация.

С течение на времето ще забележите, че Вселената обича да ви говори по определен начин. Може да сте по-възприемчиви към текстовете на песните, които чувате случайно, по радиото или в магазина, или пък да получавате съобщения от хора или да усещате, че напътствията идват чрез вътрешно усещане.