Автор
Теодор Муховски

Видяха Мадона на улицата, тя проговори за пръв път след критичното си състояние (снимки и видео)

Снимаха Мадона на публично място за първи път, откакто миналият месец беше откарана в интензивното отделение с бактериална инфекция.

На видео в ТикТок се вижда, че тя е усмихната и е облегната на стълб на улична лампа в нюйоркския квартал "Горен Ийст Сайд" - близо до луксозния ѝ дом.
64-годишната поп икона е облечена небрежно с маратонки, тъмносиня тениска и къси панталони, като си е сложила платнена шапка Gucci на стойност 750 долара и слънчеви очила.


В понеделник звездата на поп музиката разкри, че е на път да се възстанови и заяви, че планира да пренасрочи турнето си Celebration Tour за по-късно тази година.

Звездата публикува послание в Instagram, с което благодари на феновете за добрите пожелания:

"Благодаря ви за положителната енергия. Също и за молитвите и милите думи. Усетих вашата любов. На път съм да се възстановя и съм невероятно благодарна за всички, които ми стискаха палци.
Първата ми мисъл, когато се събудих в болницата, беше за децата ми. Втората ми мисъл беше, че не искам да разочаровам никого, който си е купил билети за моето турне.“

И продължи в същия дух:

View post on Instagram
 

"Не исках да разочаровам и хората, които работиха неуморно с мен през последните няколко месеца, за да създадат шоуто ми. Не обичам да разочаровам никого. Сега се фокусирам върху здравето си и укрепването си и ви уверявам, че ще се върна при вас веднага щом мога. Настоящият ми план е да пренасроча северноамериканската част от турнето и да го започна през октомври в Европа. Не бих могла да бъда по-благодарна за вашите грижи и подкрепа. С любов, М.“

Стана ясно, че преди да бъде откарана в болницата, на Мадона е била поставена инжекция с лекарството Narcan - обикновено използвано за обратна реакция при съмнения за свръхдоза наркотици - за борба с острия септичен шок, съобщи Radar Online.

Сепсисът е животозастрашаващо състояние, което се причинява, когато тялото освобождава химикали, за да се бори с инфекция.

Тези химикали увреждат собствените тъкани и органи на организма и могат да доведат до шок, органна недостатъчност и дори смърт.

Органната недостатъчност и смъртта са по-вероятни, ако сепсисът не се разпознае рано и не се лекува незабавно.

Здравословната криза на изпълнителката на Vogue отложи турнето ѝ The Celebration Tour, което трябваше да започне на 15 юли във Ванкувър в Rogers Arena. То обхващаше 84 дати.

Разбра се, че Мадона се е борила с треска в продължение на месец, но е пазила всичко това в тайна с надеждата да запази турнето си.
Певицата обаче не планира да излага на риск възстановяването си, за да продължи шоуто, заявиха източниците на US Weekly в сряда.

Макар че Мадона няма търпение да се върне на работа възможно най-скоро, тя също така се отнася сериозно към възстановяването си и не смята да прибързва с нищо, защото е съсредоточена преди всичко върху здравето си.

View post on Instagram
 


Вътрешен източник заяви, че певицата „има невероятна система за подкрепа около себе си и оценява цялата любов, която получава“, откакто беше откарана в болница на 24 юни.

Нейното глобално, почти разпродадено, турне е обявено като израз на почит към продължилата повече от четири десетилетия кариера на Мадона.

Спирките в Съединените щати трябваше да включват Детройт, Чикаго, Маями и Ню Йорк - градът, в който започна нейното легендарно издигане до суперзвезда.

След това беше планирано да продължи в Европа с дати в Лондон, Барселона и Париж, както и четири дати в Мексико сити.

През последните няколко дни никой не знаеше в каква посока ще се развие ситуацията и семейството ѝ се подготвяше за най-лошото - каза роднина на Мадона.
„Всички вярваха, че може да я загубим и това беше реалността на ситуацията“.

Мадона е майка на шест деца: Лурдес, 26 г.; Роко, 22 г.; Дейвид, 17 г.; Мърси, 17 г.; и 10-годишните близначки Стела и Естере.

Лурдес беше до нея през цялото време на хоспитализацията ѝ.