Автор
Теодор Муховски

Защо не бива да подарявате и приемате кърпи като подарък

Комплектът кърпи винаги се е смятал за доста стойностен и практичен подарък. Особено ако сте поканени на празник малко познат човек, винаги се чудите какво да купите.

Въпреки че кърпите могат да бъдат чудесен подарък, има причини те да не са подходящи за всеки. Не ги поднасяйте като подарък, както и не ги приемайте от човек, който не е твърде добър към вас.



Вкоренени в традицията

По-рано кърпата се е използвала предимно за погребален атрибут. Ето защо се е смятало, че този предмет носи отрицателна енергия. Предполага се, че той е в състояние да привлече неприятности, финансови проблеми и ядове в личния живот. Ето защо никой дори не си е помислял да я подарява.

По-късно кърпата е започнала да се използва, за да се увива в нея храна за човек, който тръгва на дълъг път. Затова и атрибутът започнал да предвещава на хората дълга раздяла. Това също е предсказание, нали?

Всички тези стереотипи обаче са остарели. Сега кърпата се смята за символ на чистотата - поне от рационална гледна точка. Въпреки това тя трябва да бъде правилно подарена и приета като подарък, за да се избегнат неприятни последици. Как да го направим?



Правилно подаряване

Смята се, че не бива да се подарява обикновена хавлиена кърпа, купена в магазина. Както и да го погледнете, това е лошо предзнаменование. Въпреки това можете да добавите някои елементи към нея, които ще избегнат негативността.
Например, бродирайте по ръба инициалите на човека, на когото подарявате, или други елементи, изработени от собствените ви ръце. Те ще ѝ придадат ваша частица топлина.

Ако бродирате делфин или риба върху кърпата, те ще се превърнат в спасител на парите на човека, на когото подарявате продукта. Такъв домашен предмет със сигурност ще привлече богатство в къщата.

Между другото, да подарявате кърпи на деца, дори и да са изпълнени всички условия, споменати по-горе, все пак се счита за лоша идея. Да направи това има право да направи само майката. Тогава тя няма да навлече никакви негативи на детето си.



Приемете като подарък

Ако внезапно ви подарят кърпа, а вие всъщност не я искате, струва си да премахнете токсичната енергия от предмета и да го заредите със светлинна енергия. Добре е да докоснете предмета до лицето, ръцете, тялото. Те трябва да са чисти. В същото време е необходимо да произнесете следните думи: "Давам магическа сила на кърпата, призовавам чистата енергия. Да ме разтрива с любов, да ми дава здраве и енергия".

След това е необходимо да измиете продукта и да го изплакнете във вода със сол.