Автор
Антония Дамянова

Стотици диаманти и булчинска рокля: Скандалната принцеса Шарлийн предизвика фурор

Принцесата на Монако - Шарлийн Уитсток, е смятана за една от най-красивите представителки на монархическия свят.

Грациозната блондинка имаше отличен усет към красивото и стилното и лесно можеше да засенчи дори смятаните за най-елегантните кралски особи - Кейт Мидълтън и испанската кралица Летисия. Но като че ли нещо се обърка.

Всичко започна с факта, че съпругът на Шарлийн - принц Алберт, се сдоби с поредно извънбрачно дете през 2021 г. (вече третото от признатите). Принцесата, която преди това беше изтърпяла всички приключения на съпруга си, внезапно се разбунтува, обръсна слепоочията си и замина за Южна Африка.



Близо година след това нямаше ни вест, ни кост за нея. Според официалната версия принцесата е била лекувана от някаква сериозна инфекция там. А когато тя все пак се върна у дома, целият свят започна да говори за предстоящ развод.

Но раздяла така и не се случи, навярно по ред прагматични причини - според вътрешни източници Алберт бил обещал на жена си да ѝ плаща значителна сума всяка година, за да поддържа поне привидно представата за сплотено семейно гнездо.

След като се върна при съпруга си обаче, бе болезнено човек да я гледа - повехнала фигура и силно изпито лице, забравило как да се усмихва. Дори при редките публични изяви на двойката тя старателно се опитваше да стои далеч от съпруга си.



Но напоследък като че ли нещата започнаха да се подобряват. Днес принцът и принцесата изглеждат сякаш отново са намерили щастието заедно – прегръщат се публично, смеят се и си говорят. Но дали това е фасада, времето ще покаже.

Това, което наблюдателите успяха да забележат в последно време обаче, е промененият стил на обличане на Шарлийн. Според експерти и признати модни критици вкусът ѝ към тоалетите с всяка следваща изява ставал все по-лош. На същото мнение са и интернет потребителите. Някои не пропуснаха да отбележат, че Шарлийн се е позапуснала и напълняла в сравнение с това, което е била други години. Да не забравяме, че тя промени и цвета на косата си, като от блондинка изведнъж се превърна в брюнетка с късо подстригана прическа.



Наскоро тя дори отново изчезна от радарите. На турнира в Уимбълдън Алберт седеше не със съпругата си, а с братовчед си. Като цяло принцесата не се появяваше публично няколко седмици подред - това предизвика поредните слухове, че отново е отстранена от кралските задължения.

Но изглежда, че дори да е имало нов конфликт в кралското семейство на Монако, той бързо се е уталожил. Шарлийн и съпругът ѝ пристигнаха на бала на Червения кръст и предизвикаха фурор. Уви, отново не в най-добрия смисъл.

Феновете отново отбелязаха, че принцесата изглежда напълняла, а бялата ѝ "булчинска рокля" подчертавала този факт. Модните критици нямаха забележки към самата рокля – украсена със стотици искрящи камъчета, тя изглеждаше едновременно нежна и елегантна. Но интернет потребителите я намериха за твърде луксозно и неподходящо облекло, особено в комбинация със скъпите бижута. Мнозина решиха, че Шарлийн, сякаш нарочно, иска да подчертае, че всичко е наред с нея. Уви, тъжните очи издават друго, смятат потребителите.

Каква е причината принцесата да изглежда доста странно през последните месеци? Някои предполагат, че това са последствията от стреса. Други пък са категорични, че Шарлийн е на антидепресанти или хормонални хапчета. Трети са сигурни, че това е просто от възрастта. Въпреки че в края на януари 2023 г. Шарлийн навърши само 45 години - а по днешните стандарти това е една великолепна и младолика възраст.

Четете още: Нимфата на Сребърното езеро: Амал Клуни в рокля от хиляди пайети на голо тяло на среща с Джордж Клуни