Автор
Антония Дамянова

Джаферович защити достойнството си след нападките срещу него по повод 'умните' жени

След като предизвика буря от необоснована критика срещу себе си заради изрязан и разпространен из медийното пространство личен коментар, бившият футболист публикува нов пост по въпроса.

Преди няколко дни победителят в "Сървайвър: Камбоджа" и водещ на "Сървайвър 7" е отговорил на запитване на приятел във Фейсбук, като заявил, че жените, които са привлечени от такъв тип мъже, със сигурност не са умни. Впоследствие се оказа, че коментарът му е бил изваден от контекста, като междувременно успял да разлюти силно женската аудитория и немалко последователи, които съзрели в думите му намек, че такива жени сами са си го търсели.

Съпругът на риалити звездата Жени Джафепович все пак ясно изрази отношението си по случая с обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора и осъди жестоко извършителя, използвайки думи като "боклук" и "изрод".

Преди броени часове обаче Джаферович не сдържа възмущението си и отговори с нов пост в социалните мрежи на гореспоменатите нападки срещу него. Ето какво написа роденият в Босна и Херцеговина спортист. Публикуваме думите му без редакторска намеса:

"Винаги съм се опитвал да не обръщам внимание на фалшиви, манипулирани и извадени от контекста публикации и новини. Смятам, че преди да повярвам в нещо подобно е задължително да проверя дали е вярно, както и фактите около самото нещо.

През последните дни, моето име се появи в различни колажи и коментари, свързани със случая с нарязаното момиче от нейния приятел в Стара Загора.

Бях един от първите, който публично заяви позицията си в социалните мрежи, осъждайки жестоко случилото се. Два дена след това, заради коментар, изваден от контекста, ме изкараха мен поддръжник на насилника. Сега ще ме попитате “Какъв е контекстът, в който това изречение би било приемливо?”

Познат написа в друг пост, че познава красиви, образовани, умни и интелгентни жени, които харесват и подкреят поведението на биячи (било то на жени или мъже), измамници, разбойници, мошеници, агресори.

Тогава аз отговорих, че умна и интелигентна жена никога не би одобрила и харесвала поведението на такъв човек. Ето този коментар е скрийншотнат, кропнат и разпространяван навсякъде, а няма нищо общо с момичето от Стара Загора

Писали са какви ли не неща за мен и моето семейство. Обиждали са ни, тормозили са ни по всякакъв начин и не съм обръщал внимание. Но да ме изкарат, че съм нещо, срещу което се боря цял живот, това не мога да го допусна.

Участвал съм в различни кампании срещу насилието над жените, присъствал съм и съм говорил по различни семинари, и сам съм бил жертва на подобен тип насилие.

Имам семейство с две деца (момче и момиче), които възпитавам да не мразят никого, да обичат, да не хулят, да странят от агресия, да не подхождат с омаловажение към други хора.

И сега изведнъж аз съм насилник, само заради едно изречение, извадено тотално от контекста и което няма нищо общо с тази случка, просто защото някои хора са решили че аз съм големия проблем в цялата тази трагедия, а много по-удобно е да се довериш на изрязан и монтиран колаж, отколкото на реалните действия на човек, който е разкрил целият си живот на показ, публично.

Изместихме фокуса от най-важното нещо в случая, а това именно е насилието срещу жените в България. Пожелавам на момичето да се оправи напълно, както физически така и психически, и кураж на цялото ѝ семейство", пише Джаферович.

View post on Instagram