Автор
Антония Дамянова

Още една жертва проговори: Приятел на садиста от Стара Загора също остригал приятелката си

Грозната история около обезобразената и обръсната 18-годишна Дебора от Стара Загора успя да събуди общественото негодувание както към подобни брутални актове на насилие, така и към нехайството на правосъдната система. Броени дни след като стана известна жестоката случка, разиграла се преди месец, една друга жертва на подобно насилие проговори и разказа на какво е била подложена.

Нейното име е Диляна и по ирония на съдбата същата тази жена е била пребита от бившия си партньор, който се оказва приятел на обвинения в зверското нападение срещу Дебора - 26-годишния Георги Георгиев.

Стоп кадър: Нова тв

"Не знам какво да очаквам. Многократни са жалбите, да не кажа всеки ден, всяка седмица, а никакви мерки не се вземат."

Потресаващата си лична история постадалата първо разказа пред Нова тв. "Заплахите не спират, не спира да ме качва в социалните мрежи от друг профил на малолетния си син. Още повече, че си взе квартира до жилището ми", сподели Диляна.

Пред ефира на теревизията тя не скри, че побоят, който ѝ е нанесъл въпросният мъж, чието име тя не споменава, е продължил около 3 или 4 часа. "Имах мозъчно сътресение, комоцио, счупена ключица, счупен зъб. Психически не мога да опиша какво се случи", каза тя.

Диляна разказа и за връзката между бившия си приятел и касапина с макетния нож. "Познават се, задавали са му на Георги въпроси къде съм, ако ме е видял", продължава тя.

Оказва се обаче, че това не е първият случай, в който Диляна е била пребита от бившия си. Преди около 10 години тя отново е била малтретирана от него, като тогава е била и остригана.

"През 2014 година също ми нанесе побой, тогава ме и подстрига с машинка, с гола глава бях", признава тя. От 2019-а сме разделени, тръгнах си като бях бременна."



Оттогава насам тя не спира да подава жалби. Била е в кризисен център. Диляна не пропусна да благодари на хората там, помогнали ѝ да си стъпи на краката.

"Той не работи, отглежда животни в Самуилово. Но животни на негово име няма. Не знам какво и кой е зад гърба му, но със сигурност има нещо", допълва още разтревожената жена.

Четете още: Не бях аз: Вълшебната фраза в страната на зашитата вина и фалшивите чатове