Автор
Антония Дамянова

Да, възможно е: Ето как да развиете ясновидски способности и да станете екстрасенс

Може да се изненадате, но екстрасензорното възприятие е достъпно за абсолютно всеки. Способността да усеща и управлява енергиите е присъща на всеки човек, но степента на развитие на тази чувствителност при хората е много различна.

Добре знаете, че липсата на вроден талант за рисуване например, може да се компенсира с упорит труд и голямо желание да станете художник. Умението, което е в начален стадий, се усъвършенства с времето и хората достигат до впечатляващи резултати в различни области на живота: музикален инструмент, баскетбол, рисуване и т.н. Може би без дарба няма да станете велик екстрасенс и менталист, като Волф Месинг например, но можете да се научите да възприемате света много по-фино от повечето хора и да направите така, че тази способност да бъде от полза за другите в бъдеще.

Как да станете екстрасенс у дома

За да станете екстрасенс, трябва да преминете през три етапа:

Етап 1: Запознаване с теоретичната база. Ако започнете да практикувате някои упражнения веднага, може да получите резултати, но няма да знаете какво да правите със способностите, които ще се отворят. В най-добрия случай просто изоставете обучението си, в най-лошия ще започнете да вредите на хората, вярвайки, че правите добро.

Следователно, първо трябва да изградите в главата си нова картина на света, която ще бъде много различна от обичайната, ежедневна. В интернет и книжарниците има доста литература, която подробно описва как всъщност изглежда и функционира светът, в който живеем. Квантовата физика например, сега стига до същото, почти магическо разбиране.

Няма да препоръчваме конкретни книги, всеки ще достигне до свой собствен автор, така че направете проучване в мрежата и не забравяйте да намерите източника, на който да се доверите.

Етап 2: Пречистете се от излишното. Под пречистване от излишъка се има предвид да се отървете от негативните мисли и емоции, от лошите навици, от чувството на омраза, страх и гняв. Целият този негативизъм, който черпи енергия от вас, отслабва и замърсява енергийното ви полето.

Етап 3: За да развиете екстрасензорни способности сами у дома, трябва да се научите как да влезете в състояние, което ще ви помогне да общувате с информационни и енергийни полета, и да правите специални упражнения, които ще ви помогнат да изострите възприятията и интуицията си, да усещате енергиите по-добре, отколкото обикновеният човек може.

С подобряването на уменията техниките стават по-сложни и интересни, но за начало можете да опитате да практикувате следното:

Как да развием чувствителността на ръцете

Тази практика ще ви помогне да се научите да „виждате с ръцете си“. Представете си как енергията тече от центъра на дланите ви към външния свят. Опитайте се да усетите силата нна този мощен енергиен „натиск“, почувствайте дори топлина в ръцете си. След това направете същото с пръстите си: визуализирайте по-тънки "лъчи" енергия, излизащи от върховете на пръстите ви, нарастващи и удължаващи се и ставащи по-големи.

Не се обезсърчавайте, ако в началото не почувствате нищо, колкото и да се опитвате. Тези упражнение изискват време, упоритост и постоянство. В края на третата седмица вече ще започнете да усещате физически това, което си представяте.

След това можете да преминете към следващата стъпка. Поставете ръцете си така, че разстоянието между дланите една към друга да е 50 см. След това бавно ги приближете, опитвайки се да усетите в кой момент дланите сякаш ще започнат да се отблъскват, пружинират. Опитайте отново и отново.

По-късно започнете да визуализирате енергийна топка между дланите си, с която можете да „играете“: търкаляйте я в дланите си, прехвърляйте я от една ръка в друга.

Когато усетите напредък, започнете да се „опипвате“ с ръцете си, без да се докосвате физически, а да държите ръцете си на известно разстояние: ще започнете да усещате енергийните си черупки, които обграждат физическото тяло. След като успеете, можете да сте сигурни: вече ставате екстрасенс.

Как да развиете ясновидство

Упражнение 1: Първо трябва да се научите как да се концентрирате. Начертайте черна точка върху бял лист, закачете хартията на стената, седнете отсреща и погледнете точката, като се опитвате да не мигате, но в същото време сте в спокойно състояние. Постепенно увеличавайте времето за съзерцание.

Това упражнение е още по-ефективно, ако използвате горяща свещ вместо лист хартия. Тук е важно да внимавате - не сядайте твърде близо до свещта и не гледайте пламъка повече от пет минути, за да не развалите зрението си.

Упражнение 2: Погледнете произволно изображение за няколко секунди, след това затворете очи и възпроизведете това, което виждате в детайли. Повторете упражнението, докато възпроизвеждането стане възможно най-точно.

Упражнение 3: Поставете плод пред себе си - например ябълка или круша. Разгледайте внимателно плода насреща си. След това затворете очи и мислено вдигнете плода във въздуха. Накарайте го да се върти из стаята, да лети, „поставете“ го на масата, доближете го до вас, отдалечете го.

Упражнение 4: Разходете се мислено из близкия квартал, „отидете“ до магазина, на работа, изхвърлете боклука, погледнете родителите си. Върнете се у дома. Представете си околната среда, стъпалата на стълбите под краката ви, прочетете знаците. Естествено, трябва да направите всичко това във въображението си, без да ставате от любимия си диван.

Как да се научите да виждате аурата

В слабо осветена стая погледнете около главата на някой от присъстващите около вас на разстояние 10-15 см. Можете да започнете с карти с картинки, които трябва да поставите върху бял лист хартия и да погледнете леко встрани от тях, фокусирайки се върху точка на сантиметър от картинката. Постепенно ще се научите да виждате полето на обектите.

Запомнете: Животът на екстрасенса е сложен. Сигурни ли сте, че наистина сте готови да замените вашата „нормална“ реалност за такава, изпълнена със странни събития, образи, необясними явления и вероятно неочаквани сюжетни обрати? Преди да захването дори с основни практики, честно си отговорете на въпроса защо искате да станете екстрасенс и наистина ли имате нужда от това?

Четете още: 5 признака, че душата ви е стара