Автор
Ева Григорова

След удара на Чарлз: Хари и Меган ще почетат кралицата по свой начин

Принц Хари и Меган Маркъл ще почетат покойната кралица "по свой начин" на първата годишнина от смъртта ѝ, твърди човек близък до двойката.

На 8 септември ще се навърши точно една година, откакто Елизабет II почина в дома си в Балморал. Принцът и принцесата на Уелс ще бъдат водещите фигури, които ще почетат мрачната годишнина и ще споделят публично послание в чест на живота и наследството на кралицата.



Крал Чарлз обаче ще отбележи годишнината "тихо и насаме" в Балморал в Шотландия. Хари и Меган ще пътуват до Европа в деня на годишнината, за да присъстват на Invictus Games в германския град Дюселдорф, въпреки това те не получиха покана от кралското семейство и няма да присъстват на паметното събитие.

Източник, близък до двойката сподели, че те все пак те ще почетат покойната баба на Хари на първата годишнина от нейната смърт.

“Те, разбира се, ще признаят и ще отдадат почитта си на Нейно Величество по свой начин.“ - заяви той, добавяйки, че семейство Съсекс "не са получили никаква информация или покана за планове за отбелязване на годишнината от нейната смърт".



Междувременно Уилям и Кейт ще почетат дългото управление и живота на покойната кралица и ще използват възможността да “погледнат напред“ към бъдещето на монархията. Все още се правят окончателни планове за това как тяхното послание ще достигне до широката публика и дали то да бъде поднесено лично или чрез техните социални медии.

Източник, близък до кралското семейство сподели: “Смъртта на Нейно Величество беше събитие, което наистина отбеляза края на една ера. Кралското семейство е в преход оттогава и след коронацията и приключването на летните ваканции ще има очакване да видим какво предстои."

Представители на двореца казаха, че 74-годишният Чарлз ще прекара годишнината "тихо и насаме, точно както покойната кралица направи, за да отбележи смъртта на собствения си баща". Тя остана в Сандрингам в Норфолк до годишнината от смъртта на Джордж VI, на 6 февруари, след коледната ваканция.