Автор
Евелин Попадийна

Най-добрите начини, по които да използваме вазелина за перфектни нокти, кожа и ухание

Напоследък серумите за растеж на мигли наводниха пазара, но как ще реагирате като ви кажем, че можете сами да си приготвите такъв вкъщи? Смесвате малко вазелин и кокосово масло, нанасяте в основата на миглите преди сън, след седмица сами ще забележите разликата.

Преди боядисване също можете да намажете челото си с вазелин, за да не останат неприятни петна от боята.

По-здрави нокти – масажирайки кутикулите си с вазелин ги омекотяваме, а ако добавим и малко кокосово масло, стимулираме растежа на по-здрави нокти.

Гел за вежди – Всички знаем колко са досадни „непокорните“ косъмчета на веждите ни, вазелинът е решението! Достатъчно е да сложите малко от него на гребенчето за вежди и да ги фиксирате, ще издържат цял ден!

Меки устни – С помощта на вазелина можем да си направим страхотен домашен балсам за устни. Смесваме вазелина и малко кокосово масло, слагаме ги в бурканче и държим сместа в хладилника. След като стегне с пръст нанасяме върху напуканите устни.

За по-дълготраен аромат на парфюма – Намазваме китката си с малко вазелин и пръскаме върху него с парфюм. Гарантираме ви, че ще ухаете приятно през целия ден.

Почистване на черни точки – Намазвате тънък слой вазелин в проблемната зона и покривате с прозрачно фолио, изчаквате 20 минути и след това с почистващо олио и масажни движения почиствате зоната – черните точки падат сами!

По-меки пети – Намажете петите с вазелин и увийте с прозрачно фолио, изчакайте 30-40 минути, след това измийте хубаво краката и усетете разликата.