Автор
Теодор Муховски

Директорът в училището на Джордж и Шарлот плащал на тийнейджър да бие деца

Осъдиха бившия заместник-директор на първото основно училище на принц Джордж и принцеса Шарлот.

Съдът му отреди 12 години зад решетките, след като стана ясно, че е платил на тийнейджър да малтретира деца в Индия и му изпратил кадри от побоите.



35-годишният Матю Смит бил назначен за заместник-ръководител в подготвителното училище през септември миналата година. Преди това е работел в сиропиталища и неправителствени организации на територията на Индия между 2007 и 2014 година. След това поел учителската работа в школо в Непал.

Разследващи от Националната агенция за борба с престъпността откриват, че Смит е предложил на подрастващ тийнейджър в Индия сумата от 65 398 лири с цел тормоз и малтретиране на деца за период от цели 5 години. Освен това го е помолил и да му изпрати кадрите от безчинствата.



Смит също така е имал достъп до нелегални анонимни уеб сайтове и форуми, посветени на сексуалното насилие над деца. Той се завърнал в Обединеното кралство през юли 2022 г. и започнал работа в училище в южен Лондон, където бил заместник-директор преди да го арестуват през ноември.



Полицаите открили повече от 120 000 неприлични снимки на деца на неговия личен лаптоп, SD карта и на телефона му.
Смит си признава за 17 обвинения, включително 3 за насърчаване на изнасилване на дете под 13 години, 3 за каране на дете под 13 години да участва в сексуална активност и организиране на сексуално насилие над непълнолетен. Осъден е на 12 години затвор.

Четете още: Като горска фея: Вижте Емили Ратайковски в хитова тенденция за лятото (снимки)