Автор
Елена Ангелова

Сигурният начин да намерите любовта: Не я преследвайте

Любовта е като жив организъм. Тя расте, променя се и танцува. Нараства и… отслабва. Боледува и оздравява. Посещава курсове. Спи. Пие. Бродира...

Защо любовта не е това, което беше в самото начало? Никой не знае в каква форма ще се прояви тя в самия ѝ край. За да я запазите, трябва да сте мега активни или мега мъдреци.

Направете пауза...

В обученията на Сатя Дас препоръките за дистанциране са много популярни. Той твърди, че ако съвместният живот не е радост, ако конфликтите са се изострили до върха на иглата и доверието е изчезнало, трябва да си вземете почивка поне за шест месеца. Помислете, претеглете и се опомнете, защото „великото се вижда обективно само отдалече“.

През първата година от съвместния им живот, когато двамата не можаха да се справят нито с миналото, което се имплантира в настоящето, нито с оплакванията, те решават да се разделят. Продължават да живеят на същата улица, само че той е в самото ѝ начало, а тя - в самия й край. Той е на осмия етаж в познат апартамент а тя на двадесет и четвъртия етаж, в нечие друго жилище.
На четвъртия месец те започнаха да остават един при друг само за през нощта. На петия - неговата бръсначка, одеколон и други вещи пуснаха корени в дома ѝ. На шестия двамата опаковаха куфари и повикаха камион.

Двойката, за която разказва психологът, се е развеждала и женила пет пъти. И двамата темпераментни, чисто по италиански, те бързо се умориха един от друг и демонстративно стегнаха куфарите. Шест месеца по-късно те се молеха за прошка на колене и тичаха в службата по вписванията. И така доживяха до дълбока старост, благодарение на паузите и разстоянието.

Наистина, често, за да видите присъствието на любовта, обрасла с претенции като боров мъх, трябва да се раздалечите.

За повече от половината двойки това е краят, защото на разстояние дори от две тролейбусни спирки се оказва, че от чувствата е останала само шепа пепел. За трета част обаче дистанцията, раздялата е от полза

Психолозите си имат една своеобразна лакмусова хартийка, която показва наличието на истинско привличане.

Ако човекът, с който се карат и не общуват вече две седмици и в същото време няма болка, няма тъга, няма свиване под лъжичката, тогава няма свързващи връзки между тях. Жена потвърждава тази теория. Тя признава, че все още болезнено понася командировките на съпруга си. На третия ден тя започва да мирише тениските му, а на петия го следва в Бостън или Ливърпул.

Така че любовта е вид особена магическа субстанция. До край непозната и неизследвана. Никой не знае нейния код, нейния шифър и пореден номер в периодичната таблица.

Ето защо един от начините да я срещнете е да не я преследвате прекалено настоятелно. Един от начините за спасение на връзката е брачната клетка да НЕ се заключва при никакви обстоятелства.

econet