Автор
Елена Ангелова

Вселената ще реагира на мига: Тези 3 фрази предизвикват бързо възмездие


Има три неща, за които разплатата ще бъде бърза и силна. И неочаквана. Защото те са съвсем невинни на пръв поглед неща.

Нито са престъпления, нито дори лоши постъпки. Само думи. Бъбривост безсмислена може да се каже. Самоуверен, фуклив разговор. Но в такива случаи неминуемо идва възмездието.

Идва така, сякаш човекът е повикал "черния събирач" с директен мобилен номер в живота си. Такива ситуации обикновено са пълни с обвиняване на другите за собствените проблеми и драми. Качил се удареният на „висок хълм” и от там критикува другите.

Трите неща, за които никога не трябва да се хвалите или оплаквате

Уволнили са ви от работа? Значи вие сте виновни. Трябваше да изградите отношенията си с работодателя по различен начин. И като цяло беше необходимо да се ориентирате към друга професия.

"Ето как е при мен! Погледни ме! Аз съм добре, за разлика от теб! Ако сте били съсипани - вината също е само ваша".. Това обаче са последните му думи преди камъкът да падне върху нравоучителя. Той сам ще падне в ямата, където попадат онези, които той самохвално и фукливо поучава.

Още докато такъв нравоучител изрича тези думи, хващайте си шапката и бягайте.

След известно време можете да се обърнете назад. Само, за да се уверите, че този обрат се е случил.

Възмездие очаква и онези, които се хвалят със здравето и които твърдят, че сами са си го постигнали. Наляво и надясно такъв тип тръби, че ще живее сто години с такова здраве, че той сам си заработил това здраве. И внимателно, като скъперник, си го пази, направо трепери над него. А според него, който е болен - той си сам си е виновен.

Такъв човек, който се хвали шумно със здравето си и със здравето на близките си, най-вероятно скоро ще му се наложи да разбере, че здравето не винаги зависи от нас. Не бива да се хвалим шумно - по-добре е мълчаливо да се радваме на здравето си.

И третото опасно нещо - да се хвалиш със своето щастие, да парадираш с чувствата си. Не става дума да разкажеш, а да се фукаш и хвалиш с мъжа си, с детето си, с любимия си заради сляпата увереност, че щастието ти ще бъде вечно. И чувствата ще продължат завинаги. И този, с който демонстрираш публично и постоянно, като с ценен експонат, също ще е вечен. Но не е. Публичната самоуверена демонстрация на любов води до лоши последици.

И трите опасни хвалби съдържат осъждане на другите

Демонстрирате превъзходство над другите. Така човек привлича недоброжелателното внимание на тъмните сили. Все едно подсъзнателно моли за изпитания, подобно на пътник, който върви по пътя през нощта, като украсява себе си със злато и диаманти, докато пее дръзка и самохвална песен.

Възможно е дълбоко в себе си този тип хора да смятат щастието си за незаслужено и тайно се стремят да бъдат ограбени и унизени? Случва се и това.

Но да обвинявате другите, като подчертавате своето превъзходство, не си струва. Защото това ще ви коства твърде, твърде много…

Източник: econet