Автор
Елена Ангелова

Как да се избавите от "любовните дръжки"?

Излишните мазнини в областта на талията не са само козметичен проблем. Медиците директно ги свързват със сериозни здравословни проблеми като диабет тип 2, със сърдечни и други хронични заболявания.

За да се отървете от тлъстините по корема е важно да се съсредоточите върху вашата диета и график на хранене, съчетани с физическа активност. Ако се опитвате да се отървете от коремните мазнини само с тренировки, упражненията сами по себе си няма да са много ефективни. Но също така резултатът зависи не само от това какво ядете, но и кога ядете. Ежедневното хранене през определен интервал от време е вид периодично гладуване.

3 диетични съвета за загуба на мазнини по корема

Намалете или направо елиминирайте захарта. Имат се предвид всички видове захар и фруктозата. Най-опасна е преработената фруктоза (царевичният сироп), тъй като причинява метаболитни нарушения. Увеличете процента на здравословните мазнини. За да се отървете от мазнините, приемайте здравословни наситени мазнини. Това са маслата от авокадо, кокос, маслото, сурови млечни продукти, студено пресовано масло от ядки, месо, продукти, съдържащи омега-3. Мононенаситените мастни киселини, които съдържат тези храни, допринасят за загубата на коремни мазнини.

Периодично гладуване

Същността на този вид гладуване се състои в ограничаване времето за приемане на храна за определен период от време – в рамките на 8 часа. Можете, например, да елиминирате времето за похапване в 11:00 и 19:00 часа. Пропуснете закуската и направо обядвайте. В резултат на това всеки ден вие ще гладувате общо в продължение на 16 часа. Това е около пет пъти повече от необходимото време за изчерпване на гликогена и възстановяване на процеса за изгарянето на мазнините.

Храни, които помагат за стопяване на мазнините от корема

Това са зеленчуковите смутита с висок процент протеини, здравословните мазнини, фибрите, ресвератрол, яйца, червени плодове, зехтин и други подобни ценни мазнини, храни с високо съдържание на фибри, ядки и семена, месо, листни зеленчуци, ярко оцветени зеленчуци, билки, подправки. Предназначение: възстановяват чревната флора.

Грешки, които пречат да се отървете от мазнините по и около корема:

Липса на физическа активност, магнезиев дефицит, консумация на диетична сода, консумация на алкохолни напитки, стрес.

Упражнения за корема

Когато подкожната мазнина се стопи, тренираната коремна стена ще ви помогне да постигнете привлекателни плочки чрез коремните преси. За да "напомпате" мускулите на корема, включете в тренировъчната си програма функционални и класически упражнения: Обичайни упражнения: усукване с въртене / изправено въртене с лека тежест в ръцете. Функционални упражнения с топка. Упражнения за стабилност - легнете на пода и „глътнете“ корема към гръбначния стълб. Фиксирайте тази позиция, дишайте дълбоко.

Упражнения за разтягане - легнете по корем, кръстосайте ръце над главата си. Едновременно повдигнете ръцете и краката си от пода. Задръжте позицията за 5 вдишвания, след което бавно спуснете крайниците си на пода.

Комплексна програма, която съчетава начина на живот и упражнения за коремните мускули, като отчитате факторите сън, стрес, недостиг на вещества и минерали, ще ви помогне да постигнете желаните резултати.

Източник: econet