Автор
Веселина Петрова

Сваляме 4 кг за 7 дни с т.нар. цветна диета

Искате да влезете във форма бързо за лятото? Ето ви една вкусна диета. Просто разделете храните по цветове и хапвайте с мярка.

Става въпрос за цветната диета. Характерно за нея е, че всеки ден се консумират храни с определен цвят. Благодарение на цветовете вие имате балансирано хранене, което не е лишено от важни хранителни елементи. Белите, като карфиол, банани, мляко, лук, джинджифил, чесън, ряпа, картофи, са богати на антиоксиданти, които свалят кръвното налягане и холестерола.

Храните от червената група, като червени ябълки, цвекло, череши, розов грейпфрут, червено грозде, червени чушки, червени картофи, ягоди, домати, диня са богати на ликопен, който пък намалява риска от развитието на ракови заболявания.

Зелените храни - като краставици, зелени ябълки, спанак, зелени листни зеленчуци, грах, тиквички и други, намаляват риска от рак, но и се грижат за здравето на очите.

Жълтите храни - като портокали, чушки, тиквички и други също намаляват риска от ракови заболявания, засилват имунитета и се грижат за здравето на сърцето.Може да спазвате тази диета максимум една-две седмици и да направите пауза след това.

Не забравяйте да пиете много вода и да ограничите до минимум консумацията на сол. За седмица може да свалите до 4 или повече излишни килограми. И все пак - бъдете предпазливи. И се консултирайте с лекар, ако имате хронични заболявания.