Автор
Ива Петрова

Чалга звезди от Сърбия и България се хванаха за косите

Може да ви звучи невероятно, но е факт. Между Сърбия и България се задава истинска музикална война. Стартът бе даден от сръбска страна. 

Изпълнителката Йелена Карлеуша написа любопитно писмо, в което ругае и обижда българската чалга музика, наричайки родните песни и изпълнителите ни с грозни епитети. 

View post on Instagram
 

След 11 г. мълчание Карлеуша успя да пусне нов музикален албум с видео към него, което ядоса и разочарова феновете й, които от години чакаха това да се случи, пише "България днес". 

По-интересното обаче е, че сръбската звезда избра да промотира албума с хейт и критика към българските си колежки. 

View post on Instagram
 

"Цялата концепция на албума има за цел да покаже границите на балканската музика и шоубизнес. На Балканите, особено в Сърбия, през последните години има шокиращо увеличение на боклук в музиката, наводнение от български глупости! Евтини аматьори в рокли за 3 динара и музикална продукция от Таджикистан...", с това Карлеуша описа България и взриви попфолк средите.

"Сърбия и Балканите трябва да вървят напред и българският турбобоклук да не бъде нещо, което всеки слуша, освен тайно между 4-те стени на стаята си", е написала още Карлеуша.

View post on Instagram
 

Певицата Андреа обаче веднага се хвърли в боя и защити родното творчество. 

"Смятате ли, че е нормално сръбска певица да обижда български изпълнител и нашето творчество? Когато се крадяха мои кавъри от всички държави от бивша Югославия, аз не обидих никого." 

Това не е първият сблъсък между Андреа и Йелена, припомня "България днес". През 2016 г. Карлеуша изкопира изцяло фотосесия на Андреа, от стайлинга, през позите, до прическата. 

"Който иска да живее в миналото, да има селски нагласи и да слуша евтин турбофолк, нямам нищо против...", написа предизвикателната Карлеуша, която често се забърква в скандали, като най-сериозният досега е с колежката й Цеца.