Автор
Ева Лъчезарова

Тънка талия и секси извивки: 57-годишната Салма Хайек разкри тайната на перфектното си тяло

Това лято неостаряващата Салма Хайек често показваше завидната си фигура по бански в Instagram. Холивудската актриса реши да сподели тайната на своя външен вид и се оказа, че това всъщност не са часове във фитнеса. В скорошен разговор с Entertainment Tonight 57-годишната брюнетка разкри, че нейната тайна не са безмилостните физически тренировки, а по-духовната практика на медитацията.

View post on Instagram
 

Медитацията е техника, позната от хилядолетия, която използва насочването на вниманието чрез фокусиране на ума върху конкретни мисли или дейности. Салма страстно се застъпва за тази практика, заявявайки: “Искрено вярвам, че медитацията е това, което ме поддържа във форма. Въпреки това че много хора се осланят на упражнения, за мен това е трудна дисциплина за поддържане. За разлика от това, медитацията се усеща като разходка в парка." Всеки ден Салма отделя време, за да се потопи в медитация, наслаждавайки се на тези моменти на повишена връзка със себе си. 

През юли в подкаста SiriusXM на Кели Рипа, Хайек отрече слуховете, че си е поставила ботокс и отново отдаде сияйния си тен на медитативните практики.

View post on Instagram
 

Тя разказа по-подробно как нейната лична форма на медитация, отклоняваща се от традиционния подход на изпразването на ума, ѝ позволява да се потопи толкова дълбоко, че да може да практикува “с часове, без дори да забележи протичането на времето“.

И все пак тя не отрича, че използва модерни методи за подпомагане и за грижата за кожата си. Салма откровено призна, че е използвала радиочестотни и микрочестотни машини, като им приписва заслугата за поддържане на стегнатостта на кожата й и намаляване на бръчките.

View post on Instagram
 

Преди това пред Glamour, Салма говори откровено за остаряването. Тя призна първоначалните си страхове, но подчерта сегашната си радост, възкликвайки: “Вярвах, че остаряването означава по-малко роли, но ето ме, все още работя. Мислех, че това означава, че любовта може да избледнее, но все пак съм дълбоко влюбена.“