Автор
Антония Михайлова

Разкриха тайната: Кой е първият човек, когото покойникът среща на онзи свят

 Той изпълнява функцията на проводник...

От векове философи и учени се опитват да разберат какво се случва с душите в първия момент след смъртта.

Темата за задгробния живот и пътя на душите към отвъдния свят вълнува човечеството от незапомнени времена. По този мистичен въпрос са написани много трактати през столетията и дори има немалко документирани разкази на хора, преживели клинична смърт. 

Въпреки това отговорът на въпроса какво точно вижда човек в момента на смъртта си остава все още загадка. Светлина в мрака на незнанието все пак хвърлят някои езотерици, като разкриват кой е този, който пръв се появява пред душата, току-що отделила се от материалната си обвивка? 

Според твърденията им астралните тела на починалите хора биват посрещани от така наречените „тъмни водачи“, чиято мисия е да съпроводят душата към другия свят. Тези създания могат да пътуват свободно между световете и вземат спътници със себе си, помагайки им да се ориентират по-бързо към случващото се около тях. 

Няма точно описание на външния им вид. Според разказите на хора, събудили се след дълга кома, описанието на всеки един от тях се разминава. Водачът е част от специална организация от много участници, чийто външен вид на всеки един от тях е индивидуален. Всички гидове обаче са безлични и нямат строго определени черти на лицата.

От разказите научаваме, че водачите могат да имат различни нива на авторитет. Някои от от тях разкриват интересна информация на спътника си за отвъдния живот и структурата на нашата и другите вселени. Според разказите на други, които са преживели състоянието на клинична смърт обаче, водачите са мълчаливи.

Всъщност ние не умираме - ето какво се случва с душите ни: нова научна теория порази света
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Всъщност ние не умираме - ето какво се случва с душите ни: нова научна теория порази света

Автор Теодор Муховски

Според езотериците гидовете са мистериозни същества, които не са от нашия свят. Те се раждат в друго измерение, отвъд двата познати ни свята. Тези същества се раждат с необикновени, според нашите представи, способности, които им позволяват да се движат във времето. Има предположение, че нашият свят и отвъдният живот са само един от многото светове, които съществуват във Вселената.