Автор
Веселина Петрова

Наоми Кембъл за трудния период в живота си: Бавно се самоубивах

На 20 септември бе представена документална поредица за живота на супермоделите. В нея попада и уникалната Наоми Кембъл, която разказва за борбата си с наркотиците в началото на кариерата си на модел.

53-годишната модна икона споделя, че е била пристрастена към наркотиците и алкохола, за да се справи със скръбта, че е била изоставена от баща си като дете и смъртта на нейния близък приятел, дизайнерът Джани Версаче

"Бавно се убивах с наркотици", споделя откровено Наоми. 

„Когато започнах да ги използвам (наркотиците), едно от нещата, които се опитвах да скрия, беше мъката. Мислиш си: „О, това ще излекува раните ми“. Но не е така“, призна тя. 

Промяната настъпва по време на една от фотосесиите през 1999 г., когато моделът губи съзнание по време на снимките. След това Наоми започва лечение на зависимости.

"Що се отнася до грешките ми, винаги съм ги признавала. Реших да се лекувам. Това беше едно от най-добрите неща, които можех да направя за себе си по това време. Страшно е да взема огледало и да се погледна в него. Отне ми много години, за да го преодолея", каза тя. 

Наоми добави, че сега помага на други да се справят с подобни трудности.

"Ако в живота ми има хора, които обичам и виждам, че имат нужда от помощ, разбира се, че ще им я предложа. Много съм лоялна към тези, които обичам”. 

Документалният филм е посветен на Линда Еванджелиста, Синди Крофорд, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън. 

„Докато модната индустрия продължава да преосмисля себе си и ролята на жените в нея, този сериал е историята за това как четири жени надраснаха самата индустрия. Имената на Наоми, Синди, Линда и Кристи станаха толкова известни, колкото имената на дизайнери, които са ги обличали“, се казва в прессъобщението на проекта.