Автор
Веселина Петрова

Защо е толкова полезна водата от коприва

Ако се чудите какво означава вода от коприва, това е водата, в която сте накиснали, сварили или запарили прясно набрана или сушена коприва. 

Тази вода е изключително ценна, защото е богата на витамини, каротин, желязо, калий, магнезий и още много други полезни елементи. 

Помага при артрит
Препоръчително в този случай е да се приема под формата на чай. Запознатите със свойствата на отварата са категорични, че може да се използва и външно под формата на компреси. Ще ви спаси от болката и дискомфорта.

Пречиства кръвта
Твърди се, че водата от коприва има кръвопречистващо свойство. В запарката може да се добавят още бял равнец, листа от бяла бреза и много други билки. Истината е, че пречистването на кръвта води до внезапно лекуване на редица заболявания на кожата - акне и други.

Помага на косата да расте по-бързо
Водата може да се използва от 1 до 3 пъти седмично, в зависимост от това какво е състоянието на косата. Добре е да бъде приятно топла. С помощта на върха на пръстите втривайте в скалпа. С останалата част поливайте косата. Много скоро ще усетите как косата започва да расте, а косопадът е намалял драстично, пише "Актуално".
 

Лекува състояния на анемия 
Водата от коприва е чудесен начин да си набавите нужното желязо. Приемайте я под формата на чай всеки ден. 1 - 2 чаши е препоръчителната дневна доза. В случай, че вкусът на напитката не ви е приятен, може да добавите малко мед за сладост.